România are gânduri mari cu Spania, în Cupa Davis

România are gânduri mari cu Spania, în Cupa Davis

Selecționata României de Cupa Davis va întâlni, la Cluj, naționala Spaniei, în turul 2 al Grupei I a zonei Europa/Africa, duel ce va începe astăzi și se va încheia duminică.

 

Ibericii au cinci „Salatiere”

Lotul „tricolor” este alcătuit din Adrian Pavel (căpitan- nejucător), Marius Copil, Adrian Ungur, Horia Tecău și Florin Mergea, iar de cealaltă parte, reprezentativa iberică este formată din jucătorii Feliciano Lopez, Roberto Bautista, Marc Lopez, Pablo Carreno și Conchita Martinez (căpitan-nejucător).

Ne puteți urmări și pe Google News

România are o misiune extrem de dificilă în fața ibericilor, Spania fiind pe locul șase în ierarhia all-time a Cupei Davis, cu cinci „Salatiere de Argint”, toate câștigate încă de la începutul anului 2000. Debutul confruntării de la Cluj se va face odată cu partida de astăzi, între Marius Copil, aflat pe locul 163 ATP, și Feliciano Lopez, pe locul 20 în lume (ora 13.00), urmată de jocul Adrian Ungur (185 ATP) - Roberto Bautista Agut (15 ATP). Mâine are loc întâlnirea de dublu, de la ora 14.00, între Horia Tecău (10 ATP) / Florin Mergea (16 ATP) și Marc Lopez (18 ATP) / Pablo Carreno Busta (60 ATP în proba de dublu).

Duminică sunt programate ultimele două jocuri: Marius Copil - Roberto Bautista Agut (ora 13.00) și Adrian Ungur - Feliciano Lopez. Toate meciurile vor transmise în direct la Digi Sport 1. „Presiunea este pe ei, pentru că ei au câştigat de multe ori trofeul. Avem şanse reale pentru primele două partide”, a declarat Pavel.