Traian BĂSESCU spune TOT despre moartea lui TEO PETER. Ce voiau să facă AMERICANII

Traian BĂSESCU spune TOT despre moartea lui TEO PETER. Ce voiau să facă AMERICANII

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a povestit dedesubturile cazului Teo Peter, omorât în urmă cu 10 ani de un pușcaș marin al SUA. Liderul PMP susține că americanii voiau să dea o sumă mult prea mică drept despăgubire, dar el a avut o abordare ”extrem de dură” deoarece vrut să arate că ”nu e de joacă”.

”Eu le-am spus: <dacă voi spuneți că dați 10.000 despăgubiri pentru familia lui Teo Peter, măi fraților, vă dăm noi banii că sunteți săraci, dar să-i plătiți familiei lui Teo Peter>.

Americanii au un sistem standard la astfel de acțiuni, că au trupe peste tot în lume și dacă într-un accident omoară pe cineva, plătesc 10.000 de dolari. Asta are Pentagonul în buget. Eu am insistat la ambasador, dar am discutat inclusiv cu vicepreședintele Biden. Cred că era o discuție înainte să mă duc în SUA. Le-am spus <dacă veniți cu 10.000 de dolari anunțați despăgubiri, vă faceți de râs. Atât contează pentru voi viața unui civil, a unui artist, a unui cetățean? Dacă sunteți așa săraci că nu puteți plăti corect, vă dăm noi un milion și plătiți voi în numele SUA, ca să nu apăreți penibili>.

Au plătit un milion, dar nu de la noi. Abordarea mea a fost extrem de dură pe problema lui Teo Peter. Poate am greșit spunând vă dăm noi un milion, dar am vrut să arăt că nu e joacă”, a declarat Traian Băsescu, potivit B1.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News