Rusia, la câțiva pumni de excludere

Rusia, la câțiva pumni de excludere

Dacă huliganii veniți de la Moscova vor mai crea probleme în Franța, forul european este pregătit să ia o decizie fără precedent și să trimită acasă echipa națională antrenată de Leonid Slutsky

Actele de violență consumate la Marsilia, înainte, dar și în timpul partidei dintre Anglia și Rusia (scor 1-1), au făcut înconjurul lumii și au pătat cel mai mare eveniment fotbalistic al anului.

Pistol de semnalizare pe „Stade Velodrome”

Huliganii ruși, mare parte dintre ei membri ai galeriilor lui ȚSKA, Lokomotiv, Dinamo și Spartak Moscova, au creat haos și în oraș, și pe „Stade Velodrome”, acolo unde au intodus inclusiv un pistol de semnalizare. Cazul a ajuns în regim de urgență pe masa Comisiei de Disciplină a UEFA, iar oficialii forului prezidat de italianul Gianni Infantino au decis să descalifice Rusia cu suspendare. Mai exact, în cazul în care suporterii vor continua să se comporte ca pe maidan, de suferit va avea echipa națională, care va fi trimisă acasă.

Ne puteți urmări și pe Google News

FOTO: Gianni Infantino, președintele UEFA FOTO: FACEBOOK

Amendă uriașă: 150.000 de euro

În plus, Federația de Fotbal de la Moscova a fost amendată cu suma de 150.000 de euro, din cauza golanilor care au transformat zone ale Marsiliei în câmpuri de război. „Sancțiunea de excludere va fi impusă dacă incidente de natură similară provocate de fani vor avea loc pe stadion la oricare din meciurile pe care le va disputa Rusia în timpul competiției”, a fost anunțul făcut de oficialii UEFA.

Niciodată în istoria turneelor finale nu s-a întâmplat ca o echipă să fie descalificată

Sponsorii ar lua foc

Amenințarea forului european este una fără precedent. Niciodată o echipă națională n-a fost exclusă de la un turneu final. O eventuală astfel de decizie ar crea mari probleme, în primul rând de natură economică. Europeanul este transmis în peste 100 de țări, televiziunile au plătit, fiecare, între 2,5 și 5 milioane de euro pentru pachetul integral sau cel „free to air”, iar în medie, un meci a costat 100.000 de euro. Excluderea unei formații ar duce la refacerea calculelor televiziunilor și sponsorilor.

Atenție, vin rușii la Lille!

Un exemplu vizează cel mai cunoscut fast food din lume, care a cumpărat bannere publicitare în limba rusă, la meciurile jucate de reprezentativa pregătită de Leonid Slutsky. Rusia va juca, astăzi, de la ora 16.00, la Lille, împotriva Slovaciei. Mâine, de la aceeași oră, la doar 40 de kilometri depărtare, la Lens, Anglia va înfrunta Țara Galilor. Ambele confruntări sunt programate în cadrul Grupei B, iar autoritățile din cele două orașe sunt în alertă, pentru că se așteaptă o nouă confruntare între ruși și englezi.