Inima afacerii Hexi Pharma „bătea” într-un imobil plin de ofiţeri ai SRI | Dosarul Hexi Pharma

Inima afacerii Hexi Pharma „bătea” într-un imobil plin de ofiţeri ai SRI | Dosarul Hexi Pharma

Epicentrul afacerii prin care Hexi Pharma a vândut dezinfectanţi diluaţi vreme de peste 10 ani în spitale se află într-un bloc al Serviciului Român de Informaţii, de pe Bulevardul Octavian Goga nr. 14, în zona Piaţa Unirii

Scandalul dezinfectanţilor diluaţi vânduţi de firma lui Dan Condrea în spitale - după ce în prealabil substanţele au fost aduse din Germania prin firme off-shore din Cipru, apoi vândute SRL-ului din România la preţuri umflate - capătă o nouă dimensiune, după ce jurnaliştii de la tolo.ro au descoperit că sediul central al Hexi Pharma, aflat pe Bulevardul Octavian Goga nr. 14, funcţionează într-un bloc al SRI. Mai precis, în imobilul respectiv, la parter şi la etajul 1 funcţionează şi astăzi ce a mai rămas din firma lui Dan Condrea.

Până nu demult, aici stăteau Dan Condrea şi Flori Dinu, directorul general al Hexi Pharma. Tot aici veneau agenţii de vânzări şi se elaborau contractele.

Legăturile de familie cu serviciile

În acest imobil a pătruns fosta soţie a lui Dan Condrea, Laura Georgescu, şi a văzut listele pe care figurau partide şi directori de spitale, în dreptul cărora erau trecute sumele de bani.

„Pe calculatorul din strada Traian nu erau, ci în calculatorul din Goga, pe care am apucat să îl percheziţionez. (...) Era calculatorul lui personal, listele erau la el şi la Flori Dinu. Nominal, şi mai mult decât nominal erau liste pe partide, pe care apar directori de spital, apar din PSD, din PNL. Deci listele erau mai mult decât nominale, erau cu fiecare membru de partid şi cu sume”, susţinea Laura Georgescu.

Tot ea a vorbit despre legăturile pe care familia Condrea le avea cu SRI. „Prietenii mei cam sunt în SRI”, a declarat fosta soţie a lui Condrea. Ea a indicat şi câteva nume: Irina Buleandră Cristea, Lupu Claudiu, Brânduşa Constantin. Surse judiciare au confirmat pentru EVZ că persoanele respective au lucrat la un moment dat pentru Secţia F (n.r. - Filaj) al SRI cu sediul în zona Spitalului Budimex.

Daniel Savu, membru în Comisia de Control a SRI a dezvăluit la Antena 3 că tragedia în care şi-a pierdut viaţa Condrea s-a produs la aproape doi kilometri de intrarea în satul Tamaşi, unde locuiesc doi generali ai SRI. În realitate, este vorba despre mai mulți ofițeri: Florian Coldea, director operativ, Sorin Cozma, șef antitero, și Stan Viorel, de la protecția antiteroristă. Un al patrulea ofițer, identificat în zona Corbeanca, este generalul Ghiță Vasile, șeful de la protecția internă.

De altfel, Daniel Savu, fost ofițer SRI, are şi o ipoteză: „A fost o regie în două scopuri: unul, să se scape de acest om incomod și să se regizeze sinuciderea lui, al doilea, acest om există pe undeva și se uită la noi, nu de undeva de sus, ci de undeva din străinătate”.

SRI şi MApN, datori la Hexi

Între Hexi Pharma şi SRI au avut loc şi relaţii comerciale, pe care ultimul nu le-a onorat. Aşa cum reiese din dosarul de insolvenţă de la Tribunalul Bucureşti, SRI şi MApN aveau datorii către Hexi Pharma.

Astfel, Serviciul Român de Informații-Direcția Medicală - UM 0502- Laboratorul de Toxicologie Industrială, ar avea o datorie de 525 lei. U.M. 02548 București (Centrul Clinic de Urgență de Boli Cardiovasculare al Armatei) - 7577 lei.

Unitatea Militară 02474 Braşov figurează de asemenea la debitori, cu 2.191 lei, iar UM 0264 București este creditor și figurează cu 1.277 lei.

Ce spune oficialul SRI

Purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea, a confirmat că blocul de pe Bulevardul Octavian Goga, unde la numărul 14 îşi are sediul Hexi Pharma, a aparţinut SRI.

„Informați ile sunt corecte, în sensul în care acel bloc ne-a aparț i n u t . Dar nu există nicio legătură cu Hexi Pharma, acel spațiu a rămas Primăriei, care l-a închiriat cui a dorit. Tot încercați să faceți o legătură cu SRI, dar nu există”, a spus Marincea. Întrebat dacă apartamentele din bloc au fost cumpărate de angajaţi ai SRI acesta a răspuns: „Unii locuiesc în continuare acolo.

Descinderi de amploare la 300 de spitale

Procurorii de la Parchetul General au ridicat, ieri, documente de la aproximativ 300 de spitale din toată ţara, în legătură cu achiziţionarea de dezinfectanţi de la compania Hexi Pharma. „E o operaţiune urmare a uneia anterioare, care a vizat anumiţi dezinfectanţi. Acum se ridică facturi, contracte sau acte adiţionale”, a declarat pentru EVZ Gabriela Ştefan, reprezentant al Parchetului General

Hexi Farma, a doua firmă a lui Condrea, n-a livrat nimic din 2009

Jurnaliștii de la GSP au descoperit că Dan Condrea, patronul decedat al Hexi Pharma, mai avea o firmă care se ocupa tot de livrarea de dezinfectanți, Hexi Farma – pe numele ei. Culmea, ambele firme au sediul social la aceeași adresă: Strada Floare Roșie, București. „Hexi Farma nu a mai livrat nimic din anul 2009, iar atunci, după cum veți vedea din documentele pe care vi le atașez, s-a livrat doar la Spitalul Miercurea Ciuc”, explică Loredana Albu, responsabil cu relația cu presa al firmei lui Dan Condrea. În facsimil se află hotărârea judecătorească dată în urma cererii firmei Hexi Farma de suspendare a activității de la data de 1 iunie 2009, până la 31 mai 2012. Din datele înregistrate la Registul Comerțului se înțelege că firma nu și-a mai reluat activitatea de atunci. (Dana Lascu)