Întrebări spinoase din partea elevilor care au vizitat EVZ. „De ce presa se numeşte a patra putere în stat?”

Întrebări spinoase din partea elevilor care au vizitat EVZ. „De ce presa se numeşte a patra putere în stat?”

Elevii Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” din Ploieşti au petrecut, ieri, o zi în Capitală. Ei au vizitat Palatul Primăverii, Muzeul CFR şi redacţia „Evenimentul zilei”. Mulţi copii au spus că vor să devină ziarişti

Vremea nefavorabilă le-a stricat planurile copiilor de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Ploieşti. 54 de elevi din clasele a V-a şi a VI-a au ales să petreacă „Şcoala altfel” la câteva obiective din Bucureşti. Ajunşi în Capitală, prima vizită au făcut-o la Muzeul CFR, unde cel mai mult le-a plăcut trenul regal. Al doilea obiectiv a fost casa în care a locuit Nicolae Ceauşescu. După ce au vizitat Palatul Primăverii, ei au spus că au fost impresionaţi de dimensiunea şi numărul camerelor, de oglinzile şi băile soţilor Ceauşescu. O fetiţă s-a mirat când a văzut robineții auriţi, alta a fost surprinsă să vadă hainele şi pijamalele dictatorului. Copiii au fost impresionaţi atât de grădina palatului, cât şi de piscină.

FOTO: Noua generaţie de jurnalişti, mâna sus

Ne puteți urmări și pe Google News

Elevii, unii dintre ei veniţi pentru prima dată în Capitală, au spus că orașul li s-a părut mai curat decât Ploieştiul şi are, desigur, mai multe obiective.

La vârsta întrebărilor

Copiii au fost întâmpinaţi de redactorul şef Simona Ionescu, care le-a spus ce pot citi într-un ziar quality, de ce merită să citeşti un ziar, ce informaţii suplimentare se găsesc într-un ziar faţă de ştirile de televiziune. „Ziarul tipărit este valoarea presei”, le-a spus Simona Ionescu. Redactorii de la Departamentul de Sport au fost o altă curiozitate pentru elevi. Ei au vrut să ştie care este următorul adversar al Simonei Halep şi dacă jurnaliştii au scris informaţii despre judo. Deşi au doar 11- 12 ani, copiii sunt la curent cu alegerile de anul acesta, iar întrebările lor, unele chiar incomode, au uimit redacţia. Dar, nicio întrebare nu a rămas fără răspuns. În final, aproape jumătate din vizitatori au ridicat mâinele la întrebarea dacă vor să se facă jurnalişti. Anastasia Kurt ne-a destăinuit că vrea să devină ziaristă, ca să caute știri. După ce i s-a explicat ce efort zilnic înseamnă acest job, Anastasia a rămas descumpănită. Copiii au spus că redacția EVZ a fost cel mai frumos loc pe care l-au vizitat, pentru că aici au găsit oameni. Din cauza ploii, ultimul obiectiv, Grădina Botanică, a fost ratat.

Curiozităţile elevilor

● De ce presa se numeşte a patra putere în stat?

● Cât timp îi ia unui ziarist să scrie un articol?

● Câţi bani câştigă un jurnalist?

● Câţi ziarişti lucrează la „Evenimentul zilei”?

● De ce sunt aşa de multe televizoare în redacţie?

● De ce nu găseşti într-un ziar toate informaţiile?

● Unde se face ziarul?