DETALII INCREDIBILE. Nicolae Ceauşescu A FOST ABUZAT SEXUAL la Doftana. Dovezile şi mărturiile istorice INDICĂ UN SINGUR NUME

DETALII INCREDIBILE. Nicolae Ceauşescu A FOST ABUZAT SEXUAL la Doftana. Dovezile şi mărturiile istorice INDICĂ UN SINGUR NUME

La 9 martie 1935, Legiunea de Jandarmi Olt atrăgea atenţia Prefecturii Poliţiei Municipiului Bucureşti asupra lui Nicolae Ceauşescu. Viitorul lider al României socialiste fusese era luat în vizor pentru activităţile întreprinse pentru propagandă comunistă şi pentru care luase deja contact cu închisorile. Un an mai târziu, acesta era din nou condamnat la închisoare şi era trimis după gratii la închisoarea Doftana.

Conform historia.ro, în acest loc, Ceauşescu ar fi suferit una dintre cele mai mari umilinţe ale vieţii: ar fi fost abuzat sexual de un alt deţinut, un nume important la acea vreme în structurile comuniste, Şmil Marcovici.

Numele lui apare menţionat în autobiografia nepublicată a lui Chivu Stoica, despre care s-a spus că a plătit cu viaţa ruşinosul secret. Văduva lui Stoica, Maria Manolescu-Chivu, a fost convinsă că moartea soţului ei s-a datorat dorinţei lui Ceauşescu de a scăpa de ultimul martor din Doftana care ştia de abuzurile sexuale la care a fost supus. Mai jos sunt redate fragmente din autobiografia lui Chivu Stoica scrisă la începutul anilor '70.

Tot la Doftana, din procesul Anei Pauker, a fost şi un tovarăş Marcovici care era membru al Biroului Politic şi secretar al CC. Un om vechi în partid şi-n mişcarea revoluţionară. El a avut o comportare bună tot timpul cât a fost teroare şi regimul de distrugere la Doftana, dar după cucerirea regimului (politic pentru deţinuţi, n.n.), fiind bătrân, nu participa la viaţa de partid, la viaţa de colectiv, la munca politică, culturală, educativă, venea din când în când şi ţinea câte o prelegere - era de altfel un om pregătit şi cu mare experienţă - pentru că era mai bătrân am găsit cu cale să-i dăm pe cineva pentru a-i curăţa celula şi a-i face ordine, cu acest scop am însărcinat pe un tovarăş, al cărui nume nu-l mai reţin, croitor era de meserie.

Ne puteți urmări și pe Google News

După puţin timp am aflat că a fost văzut de alţi tovarăşi, fiind vizeta de la celulă deschisă puţin, că practica perversităţi. Marcovici obişnuia să aibă relaţii îndeosebi cu tovarăşi tineri, printre care Anghel, Sor şi alţii. La anchetă a confirmat şi el, şi atunci s-au luat măsuri atât din Doftana cât şi de către conducerea partidului să fie scos din partid. El moare la cutremur sub dărâmături. Pentru cercetarea cazului s-a numit o comisie de anchetă din care făcea parte Ganev, Dej şi Chivu, situaţia lui am prelucrat-o în organizaţia de partid, căci el căuta să atragă o serie de tineri care erau acolo, vroia să-i strângă într-un cerc. Probabil că la el era un vechi obicei, o decădere morală. S-a lichidat cu totul după prelucrarea acestor fapte.”

Pavel Câmpeanu, fostul camarad de detenţie al lui Ceauşescu, a confirmat abuzul sexual la care a fost supus Nicolae Ceauşescu. „Nu Dej fusese partenerul lui Ceauşescu, ci un anume Marcovici.”

La perioada Doftana s-a referit şi scriitorul Dan Ciachir, care a făcut o pasiune pentru respectiva epocă. “(…) Cât priveşte alegaţia că în vremea detenţiei, Ceauşescu ar fi fost "fetiţa" lui Dej, aceasta este o minciună spulberată de istorici. Recent, doamna Lavinia Betea, în volumul "Poveşti din Cartierul Primăverii", arăta că Nicolae Ceauşescu a fost "fetiţa" altui deţinut, a lui Şmil Marcovici, în vreme ce Gheorghiu-Dej detesta plăcerile dosnice, prevenindu-i pe deţinuţii mai tineri să nu recurgă la ele întrucât se vor căi amarnic. Amintiţi-vă că se căsătorise de tânăr, avea doi copii, două fete. Ulterior a fost arestat şi închis, soţia s-a despărţit de el.”

Sursa foto: muntenia-news.ro