A apărut serviciul mobil de VERIFICARE a maşinilor SECOND HAND înainte de cumpărare

A apărut serviciul mobil de VERIFICARE a maşinilor SECOND HAND înainte de cumpărare

Primul serviciu mobil care promite verificarea pe teren a oricărei maşini second hand, înainte de achiziţie, se numeşte Inspector pe Teren şi a fost lansat de Mihai Cune, fost manager autovit.ro şi fondatorul platformei InspectorAuto.ro. Serviciul de verificare pe teren a maşinilor rulate a fost introdus pentru că foarte mulţi clienţi vor ca maşina să fie verificată simultan cu vizionarea.

"Mulţi dintre cei care verifică online istoricul maşinilor pe InspectorAuto.ro mi-au cerut să îi însoţesc la vizionarea maşinii, pentru că le era teamă să nu fie păcăliţi. Pentru că nu toată lumea are pe cineva priceput pe care să îl ia la vizionarea unei maşini second-hand, am creat Inspector pe Teren, la care poate apela oricine vrea să îşi cumpere o maşină rulată în siguranţă”, a declarat Mihai Cune, fondator şi director general al InspectorAuto.ro, într-un comunicat de presă.

Potrivit datelor de pe acest site, specialistul îl va însoţi pe cel interesat să cumpere o maşină second-hand şi va face o verificare amănunţită în 60 de puncte a autoturismului. Inspectorul poate merge şi singur la verificare, ca la final să trimită beneficiarului un raport de evaluare însoţit de fotografii detaliate ale daunelor găsite.

Astfel, inspectorul va verifica actele maşinii şi va face evaluarea maşinii la exterior (urme de rugină, grosimea stratului de vopsea, urme de reparaţii anterioare, scurgeri de fluide etc.), la interior (martori luminoşi la bord, jocuri la direcţie, urme suspecte în zona airbag-urilor etc.), la motor (zgomote suspecte, vibraţii, urme de daunalitate etc.) şi în portbagaj. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Preţul unei astfel de inspecţii este de 249 lei. Potrivit Inspectorauto.ro, 6 din 10 maşini second hand au incidente ascunse.