Oasele doctorului Mengele de la Auschwitz au ajuns material didactic

Oasele doctorului Mengele de la Auschwitz au ajuns material didactic

Rămășițele sinistrului doctor nazist supranumit „Îngerul Morții” vor fi folosite la lecțiile de anatomie ale studenților la Medicină.

Mengele, care s-a refugiat în America de Sud după Al Doilea Război Mondial, a murit în Brazilia acum 37 de ani și a fost îngropat într-un mormânt anonim. Doctorul Daniel Romero Muniz este cel care a identificat rămășițele „Îngerului Morții”, la șapte ani după moartea acestuia.

Statul brazilian i-a acordat acum permisiunea dr. Muniz de a păstra oasele lui Mengele și a le folosi în scopuri științifice.

Într-o emisiune televizată, doctorul brazilian a desfăcut în direct o pungă de plastic, în care se aflau părți din scheletul lui Mengele, inclusiv craniul acestuia, și le-a arătat în premieră absolută telespectatorilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

El a afirmat:

„Oasele lui Mengele vor fi un bun material care îi va ajuta pe studenții noștri la învățătură. Ele vor fi folosite pentru a pregăti medici noi și vor fi utile mai ales celor care studiază examinările post-mortem.”

În emisiunea TV, Muniz a explicat care au fost caracteristicile care l-au ajutat să-l identifice pe Mengele, în ceea ce a spus că au fost cele mai imprtante investigații medico-legale desășurate vreodată în Brazilia.

Ținând în mână craniul lui Mengele, el a arătat o gaură mică în pometee stâng:

„Această gaură arată că Mengele a suferit de sinuzită, care, de-a lungul anilor, a creat o infecție ce a lăsat un orificiu mic în os. Acesta a ajutat la identificare.”

În același scop a fost folosit și osul pelvian:

„A avut un accident de motocicletă când era la lagărul din Auschwitz, iar pelvisul a suferit o fractură.”

Josef Mengele a scăpat vânătorii de naziști după război cu ajutorul familiei sale îm Germania, care i-a trimis cu regularitate ajutoare financiare, permițându-i să stea ascuns.

Mengele a reușit să fugă în Austria, și de acolo, în Argentina.

A trăit în Argentina, Paraguay și Brazilia, până în momentul în care a suferit un atac de inimă și s-a înecat în mare, în orășelul brazilian Bertioga, în 1979.

Nici un membru al familiei nu a mers să-i revendice rămășițele, după ce acestea au fost exhumate în 1985.