VESTE de ULTIMĂ ORĂ despre ECLIPSA TOTALĂ de soare de miercuri. Cum pot urmări ROMÂNII fenomenul RAR

VESTE de ULTIMĂ ORĂ despre ECLIPSA TOTALĂ de soare de miercuri. Cum pot urmări ROMÂNII fenomenul RAR

Aproximativ 10.000 de străini au sosit în Indonezia pentru a observa eclipsa totală de soare de miercuri, vizibilă, de altfel, în tot sud-estul Asiei. Aceasta va fi transmisă în direct și la NASA TV.

Potrivit Agerpres, astrofizicianul Nat Gopalswamy, din cadrul NASA, a declarat că: ”Orice om care are posibilitatea ar trebui să vină să vadă eclipsa solară — este o experiență care își schimbă viața”.

Cei interesați de subiect, dar care se află în alt punct pe glob în momentul producerii eclipsei, vor putea urmări transmisiunea pe site-ul NASA. Aceasta începe la ora 1:00 GMT.

Faza de eclipsă totală, în care Luna este perfect aliniată între Soare și Pământ și cerul se întunecă complet, va avea o durată de 4 minute (01.38 GMT-01.42 GMT). Totuși, eclipsa parțială va fi mult mai lungă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Această eclipsă este cea de-a 10-a din acest secol. Precedenta a avut loc în primăvara anului trecut (20 martie) și a fost vizibilă doar din locuri izolate ale planetei: insulele Feroe și Svalbard – arhipelag din Arctica care aparține Norvegiei.