Fostul şef al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, avea aparat de bruiaj în biroul de unde nu se dă plecat

Fostul şef al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, avea aparat de bruiaj în biroul de unde nu se dă plecat

Aparatura electronică şi documentele ridicate ieri din biroul fostului manager al Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurenţiu Ciurel, vor fi analizate de o comisie specială din cadrul companiei pentru a se vedea dacă există sau nu aparate de bruiaj şi înregistrare audio-video, a declarat joi presei, şeful Departamentului Administrativ şi Servicii, Ion Ruşeţ.

Potrivit Agerpres, toate documentele şi aparatura electronică din biroul fostului director general au fost sigilate şi depuse în cutii speciale, urmând să fie desfăcute în prezenţa lui Laurenţiu Ciurel şi analizate de o comisie constituită din ordinul Directoratului unităţii. Reprezentanţi ai Complexului Energetic Oltenia au inventariat miercuri bunurile din biroului fostul manager Laurenţiu Ciurel, ca urmare a faptului că acesta nu a eliberat încăperea la data la care a fost notificat de către conducerea unităţii, respectiv 2 februarie 2016, orele 18,00.

S-a îmbolnăvit subit

"Toate documentele au fost opisate, sigilate şi depuse în cutii speciale. Toate bunurile au fost inventariate, puse în cutii şi sigilate. Niciun bun sau document nu a fost scos din acest birou, de asemenea nu au fost bunuri care nu au fost pe inventar şi au fost considerate bunuri personale. (...) Domnul Laurenţiu Ciurel se află în aceste zile în incapacitate de muncă, am înţeles că are o problemă de sănătate, urmând ca la revenirea dânsului să-şi poată ridica bunurile personale şi să stabilim de comun acord de ce bunuri are nevoie pentru a-şi desfăşura activitatea în noul birou pus la dispoziţie în sediul sucursalei Divizia Minieră. În timpul desfăşurării inventarului, bunurile electronice erau în funcţiune, a trebuit să apelăm la specialiştii noştri din IT (...) în momentul de faţă nu sunt în măsură să confirm sau să infirm dacă a existat aparatură de bruiaj sau audio-video. (...) Dacă această aparatură s-a cumpărat din banii companiei trebuia să fie inventariată şi să se regăsească pe inventarul domnului Ciurel. (...) Sunt aspecte pe care le vom clarifica în perioada imediat următoare", a spus Ion Ruşeţ.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ce cadouri primea Ciurel

În replică, Laurenţiu Ciurel a precizat că aparatura de bruiaj despre care se vorbeşte este o simplă staţie cumpărată din comerţ pe care a primit-o cadou din partea unei persoane care i-a spus că respectivul dispozitiv detectează dacă există microfoane în încăpere.

"Aparatura asta care de fapt se poate purta într-un buzunar la piept puteam să o iau cu mine fiindcă am fost notificat să plec în data de, la ora de. Tot ce susţine domnul Ciobotărică (managerul interimar al CEO - n.r.) că este aparatură de bruiaj este cu totul şi cu totul altceva, este o banală staţie cumpărată din comerţ, despre care cine mi-a adus-o spune că detectează dacă eşti interceptat, adică dacă sunt microfoane în încăperea în care stai. Nu ştiu anume unde anume era amplasată această staţie în birou, despre o cameră video nu ştiu nimic despre existenţa ei", a spus Laurenţiu Ciurel.