Cazul SCANDALOS al ARHIVEI SIPA, BLOCAT la DIICOT. Mesajul transmis de Tudorel Toader

Cazul SCANDALOS al ARHIVEI SIPA, BLOCAT la DIICOT. Mesajul transmis de Tudorel Toader

În ciuda unei perioade tumultoase din toate punctele de vedere, dezvăluirile făcute de EVZ în cazul arhivei SIPA continuă să nască ecouri puternice.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a dezvăluit că ştie cine sunt persoanele care au pătruns în arhiva SIPA fără a avea certificat ORNISS, precizând că a transmis acest lucru DIICOT, unde este o anchetă în derulare.

Toader a avut și un mesaj acid pentru modul în care se desfășoară ancheta.

„Urmărirea penală este secretă, eu ştiu ce documente am transmis la DIICOT, eu ştiu că m-am adresat autorităţilor să verifice dacă vizitatorii arhivei aveau sau nu certificat ORNISS, ştiu răspunsul, l-am trimis la DIICOT, face parte din urmărirea penală. (…) Ştiţi că DIICOT a fost sesizat de către o terţă persoană, după care am declarat public, am transmis documentele de la nivelul Ministerului Justiţiei către DIICOT, spre a le conexa în acelaşi dosar şi să dea o soluţie pe baza probelor. Mai departe, Ministerul Justiţiei nu poate să se ducă la DIICOT să spună: Ce aţi făcut în dosar, aţi administrat, n-aţi administrat? E problema lor. (…) Mai departe, cred că latura penală a faptelor respective poate fi explicată de către DIICOT, celelalte, care intră în competenţa Comisiei speciale pot fi explicate de către Comisie”, a declarat ministrul Toader la Antena3.

Ne puteți urmări și pe Google News

În luna mai, procurorii DIICOT au deschis un dosar de urmărire penală in rem privind arhiva SIPA, în urma unei plângeri a judecătorului Cristi Danileţ.