UE s-a RĂZGÂNDIT: Nu va interzice îndrăgitele produse culinare de tip shaorma sau kebab

UE s-a RĂZGÂNDIT: Nu va interzice  îndrăgitele produse culinare de tip shaorma sau kebab

S-a înţeles greşit totul spun oficialii de la Bruxelles. Parlamentul European a transmis un comunicat de presă în care face precizări despre interzicerea unor produse alimentare din categoria shaorma, gyros sau kebab.

Despre ce este vorba:  Comisia Europeană a elaborat o propunere legislativă prin care se permitea utilizarea fosfaților în aceste produse alimentare, dar pe care Comisia pentru Mediu, sănătate publică și siguranță alimentară (ENVI) din Parlamentul European a respins-o prin vot (32 de voturi în favoarea raportului de respingere, față de 22 împotrivă).

În prezent, utilizarea fosfaților în prepararea unor produse NU este permisă de legislația europeană. În general, aditivii din categoria fosfaților sunt interziși, existând un număr de excepții de la această regulă.

În acest context, Comisia Europeană a elaborat o propunere legislativă prin care propune să se permită utilizarea fosfaților în aceste produse alimentare, nu să fie interzise mult îndrăgitele produse culinare.

Ne puteți urmări și pe Google News

”Indiferent de decizia Parlamentului European, în niciun caz nu vor fi interzise produsele de tip shaorma, gyros și kebap”, se arată în comunicatul de presă al Parlamentului European.