NOI PROTESTE împotriva COALIȚIEI de guvernare, duminică, în Capitală

NOI PROTESTE împotriva COALIȚIEI de guvernare, duminică, în Capitală

După ce bucureștenii au protestat sâmbătă, pentru a stopa demersul primarului general Gabriela Firea de a organiza un târg de Crăciun în Piața Victoriei, noi manifestații au fost anunțate pe Facebook, duminică seară în Capitală, cât și în mai multe orașe din România. Protestatarii solicită demisia președinților Camerei Deputaților și Senatului, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu și retragera legilor Justiției din Parlament.

„Duminică ne vedem în Piaţa Victoriei eliberată. Legile justiţiei nu trebuie să treacă. Urmează o perioadă - e vorba de zile - în care parlamentarii se vor face că discută amendamente, la grămadă, în regim de urgenţă. Apoi le vor vota, prefăcându-se că asta înseamnă democraţie şi dezbatere. Strada, societatea civilă, presa sau reprezentanţii unor ţări democratice trag semnale de alarmă, pe ei încă nu îi interesează. Trebuie să îi oprim!”, scrie în postarea de pe pagina evenimentului din Bucureşti.

Manifestanții se vor aduna, începând cu ora 18.00, în Piața Victoriei. Proteste similare vor avea loc şi în Târgu-Mureş, Cluj şi Deva, tot de la ora 18.00.

„Interesele penale ale domnilor Dragnea şi Tăriceanu pun nemijlocit în pericol viitorul democratic al României, domnia legii şi drepturile fundamentale, securitatea ţării şi bunăstarea fiecăruia dintre noi. Comunicatul Departamentului de Stat al SUA, principalul partener extern al României, este fără precedent şi tranşant, şi arată că tentativele PSD-ALDE de subordonare politică a justiţiei au devenit o problemă geopolitică, cu implicaţii privind securitatea militară a NATO şi a României”, mai precizează organizatorii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sâmbătă dimineață, în Piața Victoriei din Capitală au avut loc proteste, după ce Primăria Generală a decis să organizeze un târg de Crăciun în piaţă, în contextul în care locul a devenit unul tradiţional pentru desfăşurarea manifestaţiilor antiguvernamentale.

Între protestatari și jandarmi au avut loc ciocniri, o persoană ar fi fost agresată de protestatari conform Jandarmeriei, iar trei dintre manifestanţi au fost amendaţi. Manifestanții au demontat schelele scenei pregătite pentru târgul de Crăciun.

Municipalitatea a anunţat, ulterior, că va muta Festivalul de colinde din Piaţa Victoriei într-un alt loc.