Somnul la bebeluși – Sfaturi și recomandări BabyNeeds.ro (P)
- Iuliu Vlădescu
- 23 noiembrie 2017, 17:25
E destul de ușor să ne dăm seama că lui bebe îi este somn – începe să caște. Dacă micuțul tău cască, poate că anunță urmarea unui binemeritat somn. Dar există și alte indicii: își freacă ochii, plânge sau este agitat, chiar și acestea pot fi semne de somnolență la nou-născuți. Bebelușii care sunt foarte obosiți au probleme să se așeze liniștiți pentru a dormi, e bine să urmăriți aceste indicii, alături de altele precum - comportament lipicios, neîndemânatic, fie chiar și hiperactiv.
Bebelușii dorm mult și de mai multe ori pe zi
Un nou-născut poate dormi cam 16 ore pe zi, trezindu-se pentru hrănire și schimbare. Pe măsură ce bebelușii avansează în vârstă, au nevoie de mai puțin somn în timpul zilei și mai mult pe timp de noapte. Până la 6 luni, unii copii vor dormi în timpul nopții, plus încă 2-3 reprize de somn în timpul zilei. Dar nu vă faceți griji dacă nu: fiecare copil este diferit.
Somn nederanjat în scaunul auto
Ce se întâmplă dacă bebe adoarme în scaunul mașinii? Lasă-l să-și termine puiul de somn pe scaunul mașinii și îl poți transporta cu totul înapoi în casă. Un pui de somn scurt este OK, dar pentru cel mai sigur mod de a dormi, la un moment dat copilul trebuie mutat în pătuț. Între ofertele BabyNeeds.ro de Black Friday (17-30 noiembrie), avem reduceri substanțiale la scaune auto pentru bebeluși, astfel numai gândul la somn devine un vis dulce.
Somnul la pachet
Este bine din când în când ca bebe să adoarmă în timpul zilei pe oriunde este purtat. În schimb, acest tip de somn nu poate oferi copilului odihna de care are nevoie. Dacă el pare întotdeauna obosit și aveți un program plin, ar fi de luat în considerare reorganizarea programului. Puteți apela la o prietenă sau o bonă într-un anumit orar, astfel încât bebelușul să poată dormi intervale desemnate de somn. Totuși, dacă aveți de făcut drumuri împreună cu bebe, îl puteți purta într-un marsupiu confortabil de la Hauck.
Hrană, pauză, somn
Este normal ca bebelușii să adoarmă după o hrănire prin alăptare, uneori chiar și în timpul. Alăptarea nou-născuților pentru a adormi este o modalitate excelentă de a vă simți aproape de copilul dumneavoastră. Cu timpul, totuși, ea poate deveni singura modalitate de a adormi. Bebelușii ar trebui să învețe să adoarmă pe cont propriu. Încercați să separați alăptarea de somn printr-o activitate intermediară, schimbarea scutecului, un joc simplu sau citirea unei povești.
Exerciții fizice și jocuri pentru somn mai lung
Dacă aveți un copil mai mare de 6 luni și încă doarme mai multe reprize de 20 de minute în timpul zilei, e bine să diversificați programul un pic – mai mult timp de activitate între reprize de somn, mai multă joacă educativă și exerciții fizice pentru a obosi în mod natural, astfel încât să doarmă un somn mai lung, de 2 ore, inclusiv un somn nocturn la final de zi. Pentru idei de jocuri între reprize de somn, recomandăm instrumentele muzicale, sunt interactive și bebe își va putea descoperi talentul pentru muzică.
Programul de somn
Programarea reprizelor de somn îl va ajuta pe cel mic să doarmă mai bine la aceleași ore din zi. Puteți evita o repriză de somn după-amiaza târziu pentru că va extinde ora somnului de noapte. Dacă bebe are probleme cu adormirea noaptea, faceți mai multe activități înainte de somn. Un sfat – Dacă îl puneți pe bebe în pătuț pentru reprize de somn în timpul zilei, cât și pentru somnul de noapte, bebe va învăța că patul său invită la somn liniștit seară de seară.
Semne bune somnul are
Strănuturile, sughițul, suspinurile și alte sunete sunt semne comune ale somnului. Probabil că nu trebuie să interveniți cu nimic. Chiar și plânsul sau faptul că se foiește în pătuț pot însemna doar că bebelușul își pregătește somnul. Așteptați un timp înainte de a-l verifica, de cele mai multe ori se va liniști singur.
***
Pentru mai multe informații esențiale, Blogul BabyNeeds.ro prezintă articole periodice despre parenting și îngrijirea bebelușilor și copiilor mici. Magazinul online este resursă majoră de articole pentru bebe, fiind una dintre destinațiile preferate ale părinților pentru shopping de produse pentru copii.
0726.817.023