Atac asupra unei conducte petroliere saudite în Bahrain. Saudiții îi acuză pe iranieni că sunt în spatele atentatului

Atac asupra unei conducte petroliere saudite în Bahrain. Saudiții îi acuză pe iranieni că sunt în spatele atentatului

Ministerul Saudit al Energiei, Industriei și Resurselor Minerale a luat măsuri suplimentare de securitate la toate instalațiile petroliere ale țării după atacul asupra unei conducte în Bahrain, conform unei declarații oficiale emisă sâmbătă.

De asemenea, ministerul a suspendat pomparea petrolului către Bahrain după atacul asupra conductei de țiței. Ministerul  saudit al Energiei a condamnat atentatul, considerând că este un "act de lașitate". Compania petrolieră Națională saudită, Saudi Aramco, a declarat că nu s-au înregistrat victime omenești ca urmare a incidentului. Zona atacului a fost închisă, oamenii au fost evacuați, iar supapele conectate la această conductă au fost izolate, se afirmă în aceeași declarație de presă. O serie de investigații de află în desfășurare. Între timp, un oficial din cadrul Ministerului Afacerilor Externe saudit  a condamnat cu tărie explozia care a dus la incendierea conductei petroliere din apropierea insulei Buri, în Bahrain. Ministerul de Externe saudit a susținut că declarația guvernului din Bahrain confirmă faptul că "incidentele teroriste care vizează recent statul Bahrain sunt orchestrate în mod direct de Iran, prin agenții săi locali, care primesc indicații în acest sens.”

Oficialul saudit a reiterat condamnarea de către Arabia Saudită a actelor de sabotaj și terorism comise de Iran pentru a destabiliza regiunea și securitatea acesteia, precum și siguranța cetățenilor și a expatriaților care lucrează în țară. Secretarul General al Consiliului de Cooperare al Golfului (GCC), dr. Abdullateef Al-Zayani, a condamnat, de asemenea, explozia intenționată care a avut loc vineri lângă Insula Buri din Bahrain, care a vizat o conductă de petrol. Al-Zayani a descris atentatul ca pe un act terorist periculos, care expune în fața pericolului interesele  Bahrainului, terorizând cetățenii pașnici ai Bahrainului și expatriații care lucrează acolo. Domnia sa a mai declarat că aceasta reprezintă o nouă etapă a activităților efectuate de organizații teroriste care primesc directive și sprijin din partea Iranului.(Al Arabya)

 

Ne puteți urmări și pe Google News