Anunț DEVASTATOR pentru Biserică! Ce spun românii. Este prima dată de la Revoluție când se întâmplă asta

Anunț DEVASTATOR pentru Biserică! Ce spun românii. Este prima dată de la Revoluție când se întâmplă asta

Scandalurile uriașe care au zguduit Biserica în ultima perioadă a determinat o scădere drastică a încrederii românilor în această instituție. Este prima dată de la Revoluție, când se întâmplă acest lucru.

Astfel, încrederea românilor în Biserică a scăzut sub 50%, în timp ce încrederea în Justiție a crescut.

„Încrederea în justiție în România e uimitoare, peste 50%, ceea ce ne-a normalizat. Societatea românească a devenit echivalentul societăților din Occident. Și abia acum în lupta asta din ultimele zece luni, de la alegeri, se vede ce important a fost pachetul de legi pe justiție din 2004. Țineți minte ce luptă a fost să scoatem legile justiției. A determinat separarea judecătorilor de legislativ. Abia acum se vede cât de important a fost”, a declarat sociologul Alin Teodorescu, pentru Digi 24.

„Acum 20 de ani, România era o democrație originală. Când întrebai publicul în cine are încredere, spunea: Biserica, mass media și Armata. Lună de lună era așa, era plictisitoare. Acum, Biserica e sub 50% grad de încredere, justiția se apropie de 60%, pompieri și SMURD - 80%. Anumite părți ale statului încep să câștige. Mass media a căzut și ea sub 50%, e o discuție de ani de zile. Din decembrie 89, România a fost caz special, sute de posturi în mai puțin de 10 ani, presa și a fi jurnalist era o demnitate la un moment dat”, a precizat sociologul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sondajul IMAS este realizat lunar pe un eșantion de 1000 respondenți, prin telefon, iar marja de eroare e de plus minus 3%.