Moment istoric: membru al minorității sikh ales ca lider al unui mare partid politic din Canada

Moment istoric: membru al minorității sikh ales ca lider al unui mare partid politic din Canada

Pentru prima dată în istoria Canadei, o persoană ce nu are o origine europeană a fost aleasă duminică în funcția de președinte al unuia dintre cele trei mari partide politice din țară.

Născut în 1979 în Toronto, Jagmeet Singh a fost ales în cadrul Congresului conducerii Noului Partid Democrat (NDP), care a avut loc într-un hotel din Toronto. Acesta i-a surclasat pe ceilalți trei candidați.

Purtând un turban roz și un costum albastru din trei piese – domnul Singh s-a făcut remarcat, de-a lungul timpului, pentru turbanele specifice, colorate și pentru costumele croite perfect, pe care le poartă. Acesta s-a bucurat de mai mult de 50% din opțiunile de vot ale membrilor NDP.

În vârstă de 38 de ani, are obiceiul de a se face remarcat – pasiunea acestuia pentru modă a atras atenția revistei pentru bărbați GQ, la începutul acestui an. Un articol din această revistă s-a referit la acesta astfel: "Politicianul canadian incredibil de bine îmbrăcat, cu o carieră fulminantă". Domnul Singh, a fost mai întâi ales să reprezinte o comunitate din Toronto, în 2011, în Legislativul provinciei Ontario.

Ne puteți urmări și pe Google News

De profesie avocat, domnia sa vorbește fluent limba franceză și punjabi, pe lângă engleză.  

În cadrul discursului său de acceptare a funcției de președinte de partid, Singh a declarat că speră ca rezultatul alegerilor, în care a câștigat președinția NDP, considerat un partid de stânga în Canada, să reprezinte începutul unei noi ere.

"Faptul că am pielea închisă la culoare, părul lung și un nume care sună ciudat a însemnat că a trebuit să mă confrunt cu o serie de provocări", a declarat acesta.

Domnia sa a mai declarat că problemele importante ale mandatului său se vor referi la inegalitatea veniturilor, diferențele salariale (între bărbați și femei), accesibilitatea locuințelor și schimbările climatice.

"Pentru a face progrese pe aceste teme, pentru a îmbunătăți cu adevărat viața canadienilor, noi [NDP] le datorăm canadienilor să formăm guvernul! Le datorăm acest lucru!"(CBS)