Angela Merkel, ATACATĂ la Heidelberg

Angela Merkel, ATACATĂ la Heidelberg

Cancelarul german Angela Merkel a fost atacată cu roșii, la Heidelberg, în timpul unui miting electoral și i s-a strigat „ipocrită” și „mincinoasă”.

Merkel susţinea un discurs la un miting electoral desfășurat în oraşul universitar Heidelberg, din sudul Germaniei, potrivit DPA şi Der Spiegel, citate de Agerpres. Polițiștii au declarat că două roşii au fost aruncate spre scena pe care se afla cancelarul, iar stropi dintr-o roşie au ajuns pe şoldul ei stâng, în timp ce alta a nimerit-o pe moderatoarea Claudia von Brauchitsch, care se afla alături de cancelar. 

Angela Merkel a reacţionat cu calm şi i-a întins o batistă moderatoarei ca să se şteargă. În momentul în care au fost aruncate roşiile din mulţime cancelarul german deja îşi termina discursul. Deocamdată nu se ştie cine au aruncat roşiile, dar poliţia a declanşat o anchetă pentru tentativă de agresiune. 

Efectele atacului nu au fost prea grave, având în vedere că Merkel a participat mai târziu la o dezbatere, fiind îmbrăcată în acelaşi sacou pe care îl purta în timpul mitingului când a fost atacată cu roşii. 

Ne puteți urmări și pe Google News

În timpul discursului, persoane din mulţime au fluierat şi i-au strigat „Trădătoare de popor", "Ipocrită" şi "Mincinoasă", insulte folosite adesea de către membrii grupărilor de extrema dreaptă din Germania. 

Potrivit autorităţilor, la miting au participat aproximativ 3.000 de persoane, dintre care cei mai mulţi au aplaudat discursul Angelei Merkel. Cu toate acestea, au existat şi altercaţii între susţinătorii şi adversarii cancelarului, poliţia indicând că a reţinut datele de identitate a şase persoane. 

Angela Merkel a mulţumit, în discursul său, celor care au acordat ajutor umanitar la sosirea migranţilor în timpul crizei refugiaţilor din 2015, când a deschis larg porţile Germaniei în calea unui aflux masiv de refugiaţi din zone de conflict, precum Siria sau Afganistan. 

„Dacă am şi făcut o greşeală, aceasta nu a constat în a primi oameni, ci mai degrabă că nu am acordat atenţie faptului că oameni în Iordania, Liban, Turcia şi Siria nu au avut destulă hrană, nu au primit o educaţie şi au ajuns pe mâinile contrabandiştilor”, a afirmat Merkel, subliniind totodată că anul 2015 nu trebuie să se repete.