Comisia SRI, solicitare de ULTIMĂ ORĂ de la Serviciul de Informații. Coldea, în VIZORUL parlamentarilor

Comisia SRI, solicitare de ULTIMĂ ORĂ de la Serviciul de Informații. Coldea, în VIZORUL parlamentarilor

Comisia parlamentară de control a activității Serviciului Român de Informații a făcut o solicitare către SRI prin care a cerut detalii referitoare la încadrarea lui Florian Coldea, care a devenit conferențiar universitar la Academia Națională de Informații, a anunțat președintele Comisiei, Adrian Țuțuianu.

„Am făcut o solicitare la SRI, care privește o problemă pe care dvs ați dezbătut-o în presă, respectiv încadrarea pe postul de profesor conferenţiar universitar la Academia Naţională de Informaţii. Am cerut să se ni ce comunice care a fost procedura legală de ocupare a acestui post și să ne fie puse la dispoziție documentele din care să ne lămurim dacă dl Coldea îndeplinește sau nu condițiile pentru asmenea post didactic. De asemenea, i-am solicitat SRI să ne trimită punctul de vedere legat de ceea ce, de asemenea, s-a discutat în presă, și anume comunicarea anumitor informații de la DNA către SRI, respectiv solicitările de monitorizare a posturilor Antena 3 și RCS-RDS. Vom vedea care a fost temeiul legal al acestui schimb de informații și în ce măsură au fost respectate dispozițiile legale care privesc activitatea SRI”, a afirmat, luni, Țuțuianu, după ședința Comisiei, citat de stiripesurse.ro.

Florian Coldea a declarat, pe proprie semnătură că este eligibil pentru a ocupa postul didactic, iar comisia de concurs i-a admis dosarul, deşi generalul SRI nu bifează toate standardele ştiinţifice minimale necesare şi obligatorii, informează o anchetă PressOne. Coldea este pensionar de aproape șapte luni, după ce a fost forțat să demisioneze din SRI la mijlocul lunii ianuarie, în urma dezvăluirilor făcute de omul de afaceri Sebastian Ghiță despre vacanțele petrecute împreună în mai multe destinații exotice.

Toate indiciile arată că fostul şef operativ al SRI şi-a pregătit CV-ul în ultimii doi ani de zile, astfel încât să poată ocupa, la un moment dat, poziţia de conferenţiar universitar. Conform procedurilor, Academia SRI a făcut publică vacantarea postului inclusiv pe site-ul propriu, însă nu imediat, aşa cum prevede legislaţia, ci abia în luna iunie. Așa că, timp de șase săptămâni, între 28 aprilie şi 14 iunie, s-a derulat perioada în care cei interesaţi să se înscrie la concurs o puteau face. Singurul care şi-a depus dosarul a fost însă Florian Coldea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe 18 august, Florian Coldea a câștigat concursul pentru postul de conferențiar universitar la Academia Națională de Informații Mihai Viteazu. Prin urmare, el este din nou angajat în Serviciul Român de Informaţii cu normă întreagă, având în vedere că ANIMV este unitate militară a SRI.