Editura Evenimentul si Capital

Florian Coldea nu va fi reprimit în SRI! Postul de conferențiar universitar la Academia de Informații reprezintă ultima opțiune

Autor: | | 1 Comentarii | 300 Vizualizari

Florian Coldea a câștigat concursul pentru postul de conferențiar universitar la Academia Națională de Informații Mihai Viteazu. Generalul cu trei stele Florian Coldea a fost prim-adjunct al directorului SRI până în urmă cu câteva luni. De la trecerea sa în rezervă s-a speculat enorm pe seama viitorului său profesional.

S-a spus că a devenit consilierul politic al lui Liviu Dragnea. Că a concurat pentru un post la Bruxelles, la Comisia Europeană, dar nu a fost acceptat, așa că a rămas în țară. Plus alte câteva speculații. Așa cum anunțam în cursul zilei de miercuri, fostul prim-adjunct al Serviciului Roman de Informatii (SRI), Florian Coldea, a dat concurs pe 30 iunie 2017 pentru un post de conferențiar universitar al Academiei Naționale de Informații și a fost admis. Totodată, se spunea că „toate indiciile arată că fostul șef operativ al SRI și-a pregătit CVul în ultimii doi ani de zile, astfel încât să poată ocupa, la un moment dat, poziția de conferențiar universitar. În urma acestui concurs, Florian Coldea ar urma să fie din nou angajat în Serviciul Român de Informaţii cu normă întreagă, având în vedere că ANIMV este unitate militară a SRI”.

Întreaga presă, inclusiv diverse „sonerii”, a speculat pe tema reîncadră- rii sale în cadrul SRI, fiind văzută ca o modalitate de recuperare a influenței pe care a avut-o în cadrul principalului serviciu de informații.

Va avea statut de „angajat civil”

Surse din cadrul Asociației de Cadre în Rezervă și în Retragere din SRI ne-au explicat, în exclusivitate, că nu se poate vorbi de o reîncadrare a generalului cu trei stele Florian Coldea, acest lucru putând să fie făcut doar de către Președintele României. Simpla câștigare a unui post universitar la Academia de Informații nu aduce după sine reîntoarcerea în rândul cadrelor active. Va trece prin ciurul și dârmonul SRI, ca orice nou angajat la Academia de Informații, militar sau civil. Ca să fie și mai clar, postul pe care va fi încadrat Coldea va fi unul civil, iar statutul său va fi de „angajat civil” al Academiei Naționale de Informații Mihai Viteazul (ANIMV). Inclusiv testele de integritate şi de interese vor fi diferite. Spre exemplu, Iulian Fota, fostul consilier prezidențial este rectorul ANIMV, iar Florian Coldea va fi colegul său. Civil.

Mai mult, generalul (r) Florian Coldea dacă va vrea să predea la ANIMV va trebui să facă ceva mai mult decât să câștige un concurs. Va trebui să declanșeze procedura de verificare specifică oricărui angajat, militar sau civil, din partea SRI. Respectiv, testul psihologic, verificarea integrității, cercetarea trecutului, analiza documentelor necesare angajării. Ca și când s-ar angaja pentru prima dată! O procedură lungă și dificilă care poate dura luni întregi.

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: EVZ Special

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate