TERORIȘTI finanțați din România de un tunisian PRINS DE SRI

TERORIȘTI finanțați din România de un tunisian PRINS DE SRI

SRI a prins un cetățean tunisian care finanța teroriști. Străinul făcea propagandă și sprijinea organizația ISIS sau DAESH cum este denumită de autorități. La sesizarea serviciului secret, Curtea de Apel București a dispus declararea ca persoană indezirabilă tunisianului pentru o perioadă de 10 ani. Acesta va fi expulzat din țara noastră.

SRI a transmis că a prins un tunisian care finanța teroriști din organizația ISIS sau DAESH cum este denumită de autorități. La sesizarea serviciului secret,  Okba Bouzid a fost declarat, marți, indezirabil pe teritoriul României, printr-o deciziei a magistraților de la Curtea de Apel București.

Așa cum reiese din profilul său de pe un site de socializare, Okba Bouzid este de profesie inginer, locuia în Ploiești și, din 2015,  a lucrat ca designer de anvelope la Michelin.

SRI transmite că tunisianul a ajuns în România în anul 2008, ca student al Universităţii Politehnice Bucureşti, unde a absolvit studii de licenţă şi masterat. Ulterior, Okba Bouzid. a rămas legal în ţara noastră ca urmare a căsătoriei cu o româncă, de care, însă, s-a separat în anul 2016. În acelaşi an, inginerul a intrat în atenția SRI deoarece acesta traversa un proces accelerat de radicalizare religioasă islamică. În aceeaşi perioadă, Okba Bouzid serviciile secrete din alte țări, parteneri externi ai SRI, l-au indicat inclusiv ca făcând parte dintr-o rețea care asigura finanţare pentru organizația teroristă DAESH.

Ne puteți urmări și pe Google News

„În urma măsurilor informativ-operative derulate, s-a stabilit că respectivul a derulat activități care, potrivit cadrului legal în domeniul antiterorism, constituie riscuri și amenințări la adresa securității naționale”, a precizat SRI.

Okba Bouzid s-a remarcat „prin radicalizare religioasă şi activităţi de propagandă în favoarea DAESH derulate în mediul virtual, susţinând supremaţia islamului şi incitând la jihad global”. „De asemenea, în cadrul cooperării derulate la nivelul Sistemului Național pentru Prevenirea și Combaterea Terorismului (SNPCT), au fost confirmate semnalările partenerilor externi cu privire la implicarea cetăţeanului tunisian în tranzacţii repetate pentru sprijinirea financiară a organizației teroriste”, precizează comunicatul serviciului secret.

Din aceste motive, la propunerea SRI, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a sesizat Curtea de Apel Bucureşti care a dispus măsura declarării ca indezirabil a tunisianului „pentru implicarea în fapte care, potrivit art. 3 lit. "i" şi "l" din Legea 51/1991 (republicată), constituie ameninţări la adresa securităţii naţionale”.

În urma sentinței Curții de Apel București, străinul a fost luat în custodie publică de către Ministerul Afacerilor Interne – Inspectoratul General pentru Imigrări, în vederea îndepărtării de pe teritoriul național.