Relu Fenechiu a primt 120 de zile recompensă pentru partu cărți

Relu Fenechiu a primt 120 de zile recompensă pentru partu cărți

Relu Fenechiu, fostul ministru al Transporturilor este la un pas de eliberare. Magistrații Judecătoriei Vaslui au motivat decizia de la sfârșitul lunii iunie de punere în libertate a demintarului considerând că acesta a scris patru cărți și că i se alică legea mai favorabilă. Astfel, judecătorii i-au scăzut 120 de zile din pedeapsă. Decizia nu este definitivă.

 

 

Judecătoria Vaslui a decis să aplice vechea legislaţie şi să îi reducă lui Relu Fenechiu 120 de zile pentru toate cele 4 lucrări ştiinţifice publicate. Câte 30 de zile pentru fiecare.

E vorba de "Itinerarii duhovniceşti în judeţul Iaşi", "Contribuţii privind recondiţionarea prin metalizare prin pulverizare în câmp ultrasonic", "Soluţii fezabile privind construcţia de autostrăzi în Regiunea Moldovei" şi "Ingineria avansată - soluţie strategică pentru o dezvoltare durabilă a Regiunii de Dezvoltare Nord-est".

La sfârşitul lunii iunie, Judecătoria Vaslui a decis să îl elibereze pe Relu Fenechiu din penitenciar, deşi are 2 dosare şi nu a achitat din prejudiciul de 5,7 milioane de lei din dosarul Transformatorul şi din mită recunoscută de 900.000 de euro din dosarul Siveco.

”Admite propunerea Comisiei de liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Vaslui privind liberarea condiţionată a persoanei condamnate Fenechiu Relu. (...) Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Fenechiu Relu, anterior executării integrale a pedepsei de 5 ani şi 6 luni închisoare”, conform deciziei Judecătoriei Vaslui, pronunţată în 29 iunie a.c.

Relu Fenechiu este încarcerat şi execută o pedeapsa de cinci ani şi şase luni de închisoare, după ce magistraţii au contopit pedepsele din cele două dosare în care acesta a fost condamnat, respectiv dosarele „Transformatorul” şi „Siveco”.

Fostul ministru al Transporturilor a fost condamnat definintiv în dosarul „Transformatorul” pe 30 ianuarie 2014, după ce a fost trimis în judecată de procurorii DNA în iunie 2012, fiind acuzat că prin firmele sale a vândut transformatoare şi întrerupătoare uzate şi vechi la preţuri de produse noi către Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice Electrice Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a instituţiei. Fenechiu a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare, alături de fratele sau, Lucian Fenechiu şi fostul director al societăţii Fene Grup, Mihai Bogdan Damian. Atât Lucian Fenechiu, cât şi Mihai Bogdan Damian au fost eliberaţi condiţionat.

 

Ne puteți urmări și pe Google News