Opozantul lui Erdogan, Fetullah Gulen, are organizaţii în 150 de ţări ale lumii

Opozantul lui Erdogan, Fetullah Gulen, are organizaţii în 150 de ţări ale lumii

Organizaţia predicatorului Fetullah Gulen, considerată teroristă de către autorităţile de la Ankara, contează pe propriile structuri în 150 de ţări ale lumii. Din acest motiv, Erdogan are motive să fie extrem de furios, pentru că nu poate să-l înhaţe pe cel mai temut duşman al său.

Acest lucru a fost declarat de ambasadorul Turciei la Sofia, Suleyman Gokce în timpul unei conferinţe de presă cu ocazia aniversării unui an de la încercarea de lovitură de stat care a avut loc în ţara semilunei unde teroarea instalată de Erdogan îngrijorează lumea civilizată. Curg arestările opozanţilor şi mai ales a jurnalistilor care relatează cu mult curaj despre tot ceea ce se întâmplă în ţara lor cu riscul de-a nu mai prinde a doua zi în libertate.

 
 © EPA

Diplomatul a confirmat că potrivit Ankarei, tocmai această organizaţie ar fi ordonat lovitura de stat. Suleyman Gokce a adăugat că Turcia, odată depăşită criza, se aştepta la o mai mare solidaritate din partea altor ţări. Ca şi cum era în pericol să cadă Imperiul Otoman, fără de care mapamondul se duce de râpă!

N-avem nicio înformare din partea SRI sau SIE despre existenţa unei structuri a predicatorului Gulen pe teritoriul României. În caz afirmativ, îi putem ajuta cu furci, coase, topoare, prăştii, ciomege...

Ne puteți urmări și pe Google News