Ce A SPUS Olguța Vasilescu despre SUSPICIUNILE că Mihai Tudose ar fi OFIȚER ACOPERIT

Ce A SPUS Olguța Vasilescu despre SUSPICIUNILE că Mihai Tudose ar fi OFIȚER ACOPERIT

Lia Olguța Vasilescu a oferit explicații cu privire la speculațiile care au apărut în mass-media potrivit cărora Mihai Tudose, propunerea de premier a PSD ar fi ofițer sub acoperire.

"Va avea obligația într-un termen cât mai scurt să ne arate că nu are dublă comandă. A fost întrebat tranșant de membri CEX și a dat garanții că singura comanda pe care o are e la PSD. Nu există niciun motiv, deocamdată să ne facem probleme că domnul Tudose ar avea o dublă comandă. De câte ori au fost probleme în partid, de fiecare dată a reațtionat ca un membru de partid și ca ministru și-a dovedit performanța. Avem certitudinea că după ce vom merge la Cotroceni cu această propunere, președintele Klaus Iohannis o va accepta, pentru că vineri trebuie să avem ședință de guvern și foarte multe ordonanțe trebuie adoptate înainte de 1 iulie", a declarat, într-o conferință de presă, după ședința Comitetului Executiv în care social-democrații l-au votat pe Mihai Tudose să fie propunerea PSD pentru funcția de prim-ministru.

Ministrul Muncii demisionar a adăugat că au fost cinci social-democrații care au votat împotriva nominalizării lui Mihai Tudose. 

Întrebată de ce Mihai Tudose nu a avut o evaluare bună în PSD cu privire la activitatea sa, Olguța Vasilescu a spus că vina a fost a premierului Sorin Grindeanu, demis de social-democrați prin moțiune de cenzură.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Și-a îndeplinit toate obiectivele, dar acestea au fost blocate de premier. Este vorba despre Ffondul Suveran de Investiții. Din păcate, n-am înțeles nici noi de ce premierul a blocat acest punct foarte important în programul de guvernare", a explicat Olguța Vasilescu.

PSD l-a ales luni candidat pentru funcția de premier pe Mihai Tudose. Propunerea va fi făcută de către liderii PSD și ALDE, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, președintelui Klaus Iohannis la consultările de astăzi