CRIZA din PSD și SRI. Ce se VORBEȘTE în partidul condus de DRAGNEA

CRIZA din PSD și SRI. Ce se VORBEȘTE în partidul condus de DRAGNEA

Premierul PSD, pe atunci, Sorin Grindeanu la angajat pe postul de consilier de stat în cabinetul său pe generalul SRI în rezervă, Gabriel Stătescu. Acesta fusese trecut în rezervă cu o săptămână înainte de președintele Klaus Iohannis.

Istoria dintre Sorin Grindeanu și generalul Gabriel Stătescu este una mult mai veche. În perioada în care Grindeanu făcea parte din cabinetul Ponta ocupând funcția de ministrul PSD al Comunicațiilor, acesta a lucrat în deapropape cu generalul Stătescu, care directorul de comunicații și tehnologia informației din SRI.

Cine este Gabriel Stătescu?

Generalul de brigadă Gabriel Stătescu a fost un apropiat al lui Florian Coldea. Coldea este cel  care l-a numit în funcția de șef al Directoratului de comunicații și tehnologia informatiei iar președintele Traian Băsescu i-a acordat titlul de general de brigadă cu o stea în martie 2011.

Ne puteți urmări și pe Google News

Unul dintre liderii marcanți ai PSD ne-a dezvăluit care este analiza conducerii partidului despre relația Grindeanu-Stătescu: “Din funcția de șef al Directoratului de comunicații și tehnologia informației din cadrul SRI acesta a favorizat firmele cuplului Ghiță – Ponta dar și  RCS-RDS și Digi24.

Postul oferit de Grindeanu lui Stătescu nu reprezintă ajutorul oferit unui prieten sau unui fost colaborator, arată mai mult  ca răspunsul premierului la un ordin venit din partea unui superior. Rolul lui Stătescu în cabinetul Grindeanu nu este să asculte ordine, este să se asigure că Sorin Grindeanu execută în tocmai și la timp ordinul de zi pe unitate.

Aripa Coldea se regrupează în spatele lui Ponta, Grindeanu și Jianu, dar uită că manipulările securiste sunt puse acum în altă lumină după dezvăluirile din ultima vreme. Puciul securist din PSD este pe final, iar victoria lui Liviu Dragnea va arăta că PSD chiar dacă este departe de a fi un partid curat măcar va fi un partid fără cozi de topor securiste”, ne-a declarat liderul PSD.