Mircea Geoană, ACUZAȚII extrem, de GRAVE la adresa Curții Constituționale

Mircea Geoană, ACUZAȚII extrem, de GRAVE la adresa Curții Constituționale

Mircea Geoană, fost candidat la prezidențialele din 2009, a făcut o serie de acuzații extrem de grave la adresa unor instituții ale statului.

„Diferența reală era de câteva sute de mii de voturi (între cei doi candidați la prezidențiale - n.red). Votul s-a furat din țară”, a declarat Mircea Geoană, la Antena 3. „Nu îi doresc nimănui să treacă prin ce am trecut eu”, a mai fostul candidat al PSD la președinție.

„Ceva a fost necurat și în diaspora, dar grosul s-a furat din țară. Când au început să-mi spună colegi din țară că n-au văzut în viața lor tone de mâncare aruncate prin curțile oamenilor, alți colegi îmi spuneau că se cumpără voturile țiganilor la sume incredibil de mari. Rezerva de voturi pe care o aveam nu avea cum să fie influențată nici de un milion de pui congelați”, a mai spus Mircea Geoană.

„Am dus kilograme de probe la CCR. Am dus liste întregi de prostituate din Spania, semnături din Viena, copiate la indigo. Probele sunt acolo, dacă nu cumva cineva le-a făcut toaleta de rigoare”, a mai declarat fostul prezideniabil.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Curtea lui Zegrean nu ne-a dat dreptul la renumărare”, a mai acuzat fostul lider PSD.

Mircea Geoană a pierdut alegerile prezidențiale din 2009 în fața lui Traian Băsescu, la un scor foarte strâns, după ce seara se bucurase că este câștigător. Declarațiile lui Geoană vin în urma dezvăluirilor lui Dan Andronic, publicate în Evenimentul zilei, cu privire la o „celulă de criză” desfășurată în casa lui Gabriel Oprea în seara alegerilor, la care au participat, printre alții, Laura Kovesi, procuror general în acel moment, și cei doi șefi ai SRI din perioada respectivă, directorul George Maior și prim-adjunctul Florian Coldea.

Dezvăluirile lui Dan Andronic despre noaptea alegerilor prezidențiale din 2009 pot fi citite în articolul CUM MI-AM PETRECUT O NOAPTE CU LAURA CODRUȚA KOVESI ȘI FLORIAN COLDEA. Turul doi al alegerilor prezidențiale din 2009, o poveste nespusă | Operațiunea „Noi suntem Statul!" (X).