Avocații lu Mircea Băsescu fac plângere la CEDO: „În închisorile din România, până nu mori, nu ești crezut”

Avocații lu Mircea Băsescu fac plângere la CEDO: „În închisorile din România, până nu mori, nu ești crezut”

Tribunalul Constanța a pecetluit soarta lui Mircea Băsescu, rămâne în închisoare pentru multe luni de acum înainte, deși a depășit cu aproape 200 de zile treimea care îi dădea dreptul să fie eliberat. Contestația procurorilor DNA la soluția Judecătoriei Medgidia de eliberare a condamnatului a fost admisă pentru a doua oară de magistrații constănțeni.

 Condamnat la patru ani pentru trafic de influență pentru că ar fi primit bani de la familia lui Bercea Mondial, ca să îl scape pe interlop din închisoare, Mircea Băsescu este încarcerat din luna iunie 2016 la Penitenciarul Poarta Albă. Tribunalul Constanța a stabilit, ieri, că abia după 29 iunie mai are dreptul să ceară eliberarea din Penitenciarul Poarta Albă. La 1 iulie se intră în vacanță judecătorească și este puțin probabil ca cererea să se judece cu celeritate. Având în vedere înrăutățirea stării lui de sănătate, confirmată de medicii spitalului penitenciar, dar și faptul că Mircea Băsescu, potrivit declarației sale în instanță, nu primește tratamentul recomandat, avocații vor face plângere la CEDO.

„Cazul lui Mircea Băsescu, precum și cel al lui Silvian Ionescu, fostul consul român la Singapore, care a murit în Spitalul Rahova pentru că nu i s-au acordat îngrijiri medicale, dar și drama lui Ion Bujor, deținutul care s-a spânzurat la Rahova, sunt cunoscute deja în Europa și, la cererea unei importante firme de avocatură din Londra, am întocmit un raport despre condițiile din penitenciarele Românești. În închisorile din România nu ai nicio șansă să supraviețuiești dacă nu ești tare”, a declarat, pentru EVZ, Nelu Tașcă, avocatul lui Mircea Băsescu.

Ne puteți urmări și pe Google News