Klaus Iohannis urmărește cu MARE ATENȚIE viitoarea MUTARE POLITICĂ a lui Cioloș

Klaus Iohannis urmărește cu MARE ATENȚIE viitoarea MUTARE POLITICĂ a lui Cioloș

Președintele Klaus Iohannis a mărturisit că urmărește cu mare interes și atenție viitoarea mutare a fostului premier Dacian Cioloș pe scena politică. El a adăugat că este "destul de încrezător" cu privire la faptul că PNL va avea suficiente resurse să devină "o forță pe scena politică".

"Sunt destul de încrezător. Citesc în presă și văd la televizor tot felul de opinii foarte negative despre PNL, lucru care, sincer, mă doare. Dar, pe de altă parte, am toată încrederea că PNL va găsi suficente resurse și forță internă să devină forță pe scena politică. Nu am de gând să merg la Congres, dar mă interesează foarte mult ce se întâmplă. Mă interesează (ce face Dacian Cioloș - n.red.). Este premierul tehnocrat pe care eu l-am propus. Mă interesează ce face în continuare. Dacian Cioloș a dovedit că este o persoană care acționează politic foarte bine”, a afirmat Klaus Iohannis.

Întrebat de jurnaliști dacă Dacian Cioloș poate fi considerat o soluție pentru PNL, Iohannis a răspuns că "nu este bine să spun eu. Asta trebuie să spună fie Dacian Cioloș, fie PNL, fie împreună, dacă e sau nu e".

Fostul prim-ministru Dacian Cioloș a înființat la începutul lunii martie asociația "Platforma România 100". Din echipa sa fac parte și fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu, fostul ministru al Muncii Dragoș Pîslaru și Alin Mituța, fostul director de cabinet al lui Dacian Cioloș.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cioloș a fost în negocieri cu USR pentru o eventuală intrare în partidul condus de Nicușor Dan. Cu toate acestea negocierile s-au încheiat fără rezultat, a anunțat fostul director de cabinet al fostului premier, Alin Mituță, într-un comentariu pe Facebook. La rândul său, fostul ministru al Fondurilor Europene, actual deputat USR, Cristian Ghinea a trimis o scrisoare către apropiații săi din partid în care le-a comunicat că Nicușor Dan nu vrea înscrierea lui Cioloș în USR.

La rândul lor, liberalii susțin că ar fi de acord cu înscrierea lui Cioloș în PNL dar nu cu predarea cheilor partidului, fără ca acesta să intre în cursa pentru președinția PNL. Pe de altă parte, voci din interiorul formațiunii îi reproșează fostului premier că nu a fost trup și suflet alături de PNL în campania electorală chiar dacă ei l-au susținut pentru funcții importante, cea de premier și de comisar european.

Cioloș încă nu a luat o decizie cu privire la parcursul său politic. Una dintre opțiuni ar fi și transformarea asociației sale în partid politic.