Turcan: PNL va avea până în iunie o CONDUCERE LEGITIMĂ

Turcan: PNL va avea până în iunie o CONDUCERE LEGITIMĂ

PNL va avea o conducere legitimă cel târziu în luna iunie, a declarat, duminică preşedintele interimar al partidului, Raluca Turcan. informează Mediafax. Ea a precizat că alegerile interne se vor desfăşura de jos în sus, iar funcţiile de preşedinte şi secretar general nu vor interzice candidatura la şefia PNL.

"Am ajuns la concluzia că PNL trebuie să intre în alegerile interne într-un mod cât mai integrator, cât mai transparent şi corect faţă de toţi membri de partid. Vom propune, eu împreună cu secretarul general, BPN o variantă în care alegerile să se desfăşoare de jos în sus, de la nivelul fiecărei secţii de votare, urmând cu preşedinţii organizaţiilor judeţene şi apoi cu cei care vor candida la conducerea PNL", a afirmat Turcan, după întâlnirea informală cu președinții filialelor județene de la Palatul Parlamentului.

Șefa interimară a liberalilor a precizat că decizia a fost luată "în mod unitar" și că cel târziu până în luna iunie a acestui an PNL va avea o conducere legitimă.

"Cred că undeva pe final, cel târziu, în iunie, PNL va avea o conducere legitimă şi susţinută de cea mai mare parte a membrilor PNL", a declarat Turcan, afirmând că nu au stabilit exact calendarul Convenţie, însă, liberalii vor să aibă timpul necesar pentru a organiza o Convenţie "integratoare", a spus Turcan.

Ne puteți urmări și pe Google News

Întrebată dacă viitorul secretar general va putea participa la Convenţie, în contextul în care se vehiculează o predare de ştafetă, Turcan a afirmat că funcţiile interimare de preşedinte şi secretar general nu sunt funcţii care să interzică persoanelor respective să candideze în alegerile interne.

"Există un echilibru în PNL pe care l-am menţinut foarte bine cu Marian Petrache şi voi susţine în continuare acea variantă de secretar general care să ducă mai departe acest echilibru", a explicat Turcan.

Surse din PNL, au declarat că actualul secretar general, Marian Petrache, ar urma să se retragă din funcţie, în locul său fiind propus Dan Motreanu.

Turcan a mai spus că există varianta ca preşedintele Comisiei de organizare a alegerilor interne să nu poată candida la şefia PNL.

Liderul PNL a anunțat în urmă cu câteva zile că nu va candida la șefia PNL, ci la cea a organizației PNL Sibiu.