Donald Trump ar putea avea probleme cu procurorii generali din câteva state americane

Donald Trump ar putea avea probleme cu procurorii generali din câteva state americane

În urma decretului semnat de Donald Trump în ceea ce priveşte interzicerea cetăţenilor din şapte state cu precădere a celor musulmane, de a pătrunde pe teritoriul SUA, mai mulţi procurori generali s-au întrunit pentru a lansa o acţiune legală împotriva acestui document semnat de actualul preşedinte al Americii.

Este vorba despre un ordin executiv prin care "suspendă temporar, pentru cel puțin 120 de zile, programele de relocare a refugiaților și blochează temporar, pentru cel puțin 90 de zile, intrarea în Statele Unite a cetățenilor din șapte țări predominant musulmane, precum Iran, Irak, Libia, Siria, Somalia, Sudan și Yemen".

Categoric aceste măsuri ale administraţiei Trump au stârnit îngrijorări în ceea ce priveşte migraţia în SUA dar şi nesiguranţa străinilor stabiliţi deja acolo. "Procuratura Generală evaluează posibile acțiuni legale în Pennsylvania, Washington și Hawaii, iar un judecător federal a decis să blocheze deportarea refugiaților și a pasagerilor reținuți pe aeroporturi ca urmare a ordinului executiv semnat de președintele Donald Trump. Decizia a fost luată într-o instanță din Brooklyn, însă nu a fost singura hotărâre anunțată de magistrații federali din SUA", potrivit activenews.ro

Ne puteți urmări și pe Google News