Nici nu s-a instalat bine la Casa Albă şi deja de vorbeşte despre succesorul lui Donald Trump
- Antonia Hendrik
- 14 ianuarie 2017, 20:18
Într-un articol apărut pe site-ul Vanityfair.com, jurnalistul Nick Bilton vorbește despre un zvon care circulă în această perioadă în Silicon Valley - acela că fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, ar putea deveni, la un moment dat, președintele Statelor Unite.
Deși pentru unii ideea ar părea de domeniul fanteziei, la fel cum era considerată acum câteva luni ipoteza că Donald Trump va fi noul șef de la Casa Albă, Bilton susține că sunt destule voci influente din Silicon Valley care cred că este foarte posibil ca Zuckerberg să se înscrie în cursa prezidențială în viitor. În plus, dacă acest lucru se va întâmpla, jurnalistul declară că se numără printre cei care consideră că fondatorul Facebook ar avea șanse reale să câștige alegerile. Iar Nick Bilton aduce și câteva argumente în sprijinul ipotezei sale, titrează B1.ro.
Unul ar fi acela că, recent, Zuckerberg a declarat că pentru o perioadă a fost ateu, însă acum este de părere că religia este foarte importantă. Nimănui nu-i plăcea un președinte care nu crede în vreun fel de Dumnezeu, subliniază jurnalistul, dând de înțeles că acesta ar fi un indiciu cu privire la intențiile șefului Facebook de a candida la prezidențiale.
Un alt semn ar fi acela că, vorbind despre obiectivele sale pentru 2017, Zuckerberg a menționat faptul că în acest an își dorește să cunoască oameni din ”fiecare stat al SUA”.
Mai mult, în ultima perioadă, atât fostul manager al campaniei lui Barack Obama, cât și alți politicieni americani s-au alăturat inițiativelor filntropice ale Chan Zuckerberg Initiative, mai precizează Nick Bilton.
Potrivit acestuia, Zuckerberg are și personalitatea necesară pentru a fi președintele SUA. Conform unor apropiați ai șefului Facebook, unul dintre jocurile preferate de acesta în copilărie era ”Civilization”, un joc care presupunea construirea unui imperiu ”care să reziste testului timpului”. Ulterior, Zuckerberg a aplicat cu succes unele dintre strategiile folosite în astfel de jocuri și în cazul gestionării Facebook. Mai mult, autorul articolului susține că este important de menționat faptul că fondatorul rețelei de socializare nu este condus de bani în acțiunile sale, ci își dorește să realizeze ceva măreț, care să aibă o reală influență asupra lumii. Pe de altă parte, Bilton este de părere că dezavantajul lui Zuckerberg e că nu este suficient se sociabil pentru a fi președintele SUA.
De asemenea, Nick Bilton atrage atenția asupra faptului că în următorii 20 de ani SUA se vor confurunta cu provocarea adusă de automatizare și folosirea inteligenței artificiale care vor afecta foarte multe aspecte ale vieții, de la renunțarea la multe locuri de muncă, până la felul în care interacționează oamenii.
”Într-un viitor în care infrastructura guvernamentală este expusă atacurilor hackerilor, unde războaiele nu se vor mai purta între oameni, ci între soft-uri, nu-i așa că este timpul pentru un președinte care știe câte ceva despre tehnologie?” se întreabă jurnalistul.