​ Miting VIOLENT la Bruxelles. Acţiuni în FORŢĂ ale poliţiei. Zeci de magazine au fost DEVASTATE

​
Miting VIOLENT la Bruxelles. Acţiuni în FORŢĂ ale poliţiei. Zeci de magazine au fost DEVASTATE

În capitala Belgiei, 55.ooo de persoane au ieşit duminică în stradă pentru paricipa la un miting de protest pentru apărarea drepturilor migranţilor şi împotriva Pactului global cu privire la migraţii. După un început calm, manifestanţii au atacat cu pietre şi sticle incendiare poliţiştii care asigurau ordinea. Poliţia a ripostat cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă pentru dispersarea manifestanţilor turbulenţi.

În paralel, contramanifestaţie la care au participat aproximativ 1.000 de persoane a avut loc în partea centrală a capitalei belgiene, potrivit antena3.ro

Ambele manifestaţii fuseseră interzise de autorităţile bruxelleze.

Partidul de extremă dreapta Noua Alianţă Flamandă (N-VA), cel mai mare partid din parlamentul belgian, şi-a retras miniştrii din coaliţia guvernamentală săptămâna trecută, după ce premierul Charles Michel a respins cererea N-VA ca Belgia să nu semneze Pactul global cu privire la migraţii, adoptat luni, la Marrakech (Maroc), de peste 150 de ţări.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pactul  fost criticat de politicienii de extremă dreapta care susţin că el poate duce la noi valuri masive de migranţi către Europa.  

Documentul detaliază 23 de obiective, printre care ''lupta împotriva factorilor negativi şi a problemelor structurale care împing persoane să-şi părăsească ţara de origine'', ''salvarea de vieţi'', ''întărirea acţiunii transnaţionale în faţa traficului de migranţi'', ''nerecurgerea la plasarea în retenţie administrativă a migranţilor decât în ultimă instanţă'' sau ''asigurarea accesului migranţilor la servicii de bază''