Profesor CONCEDIAT pentru că a refuzat să numească o elevă BĂIAT

Profesor CONCEDIAT pentru că a refuzat să numească o elevă BĂIAT

Un mare număr de elevi au protestat față de concedierea unui profesor care a refuzat să numească „băiat” o elevă „transgen”.

Votul în unanimitate al consiliului școlar al unui liceu din West Point, Virginia, pentru a-l demite pe profesorul de franceză Peter Vlaming a stârnit furia elevilor. La mai puțin de 24 de ore după anunțul deciziei, aceștia s-au mobilizat pentru a-și manifesta sprijinul față de profesor, scandând „Aduceți-l înapoi!”

„Este un om extraordinar”, a declarat elevul Wyatt Pedersen la televiziunea WWBT News. „Cred că ținea cu adevărat la ceea ce credea și este cu adevărat nedrept să fie pedepsit pentru asta, cu atât mai mult într-un mod atât de dramatic.”

„Consiliul școlar încearcă să forțeze profesorul să se conformeze normelor sale ideologice, sub amenințarea concedierii din școală”, a declarat și Forest Rhode, unul dintre elevii care au organizat protestul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Aceștia au explicat clar că acțiunea lor nu vizează elevul „transgen” ci consiliul școlar care l-a demis pe Vlaming.

„Copilul acela trece prin multe. Nu ar trebui să ne îndreptăm împotriva ei, ci împotriva conducerii școlii”, a adăugat Rhode.

Avocatul profesorului concediat, Shawn Voyles, a subliniat modul pașnic al manifestației în contrast cu tratamentul de care au avut parte de la conducerea școlii când au încercat la început să-l sprijine pe Vlaming.

„Suntem bucuroși să vedem că liceul din West Point a autorizat această manifestație pașnică de azi. Nu a ofst cazul în noiembrie, când elevii au început să adune semnături pe o petiție cerând reangajarea clientului meu. Așa cum a depus mărturie un elev la audiere, directorul liceului a confiscat petiția. Din păcate, a fost nevoie de o amenințare cu acțiunea în justiție a unui elev, pentru ca aceasta să fie recuperată.”