Rusia își întărește flota de la Marea Neagră

Rusia își întărește  flota de la Marea Neagră

Marina rusă de la Marea Neagră a fost întărită cu o nouă navă de patrulare de dimensiuni mari, denumită Dmitri Rogachev, care urmează să aibă baza în portul Sevastopol din peninsula Crimeea.

Potrivit unei declarații dată publicității de Ministerului Apărării al Federației Ruse, cea mai nouă navă de patrulare rusească de mari dimensiuni, denumită Dmitri Rogachev, a efectuat prima deplasare spre  portul Sevastopol pentru a efectua o serie de probe pe mare care vor dura 5 zile, înainte de a se alătura flotei militare ruse de la Marea Neagră.

După această serie de probe, nava Dmitri Rogachev se va deplasa în portul  Novorossiysk pentru a efectua o altă serie de probe pe mare.

Anterior, echipajul a efectuat cu succes primele exerciții de artilerie în cadrul flotei Mării Negre. De asemenea, a efectuat navigarea la unghiuri maxime de rotație și trageri simulate împotriva unor ținte marine, costale și aeriene.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nava Dmitri Rogachev  a fost construită  pentru a desfășura misiuni de patrulare, monitorizare și protecția în mările deschise și închise.

Acest tip de navă este dotat cu rachete de tip Kalibr-NK , helipad și un elicopter de tip KA-27.

În ultimii ani, flota rusă de la  Marea Neagră și-a reînnoit complet tehnica militară, submarinele și sistemele de rachete de apărare costiere fiind modernizate în totalitate, noi baterii de rachete  Bal și Bastion fiind desfășurate în întreaga zonă a Mării Negre.

De asemenea, Flota Mării Negre a primit trei noi fregate, nave purtătoare de rachete și alte nave care își pot  desfășura misiunile în Marea Neagră și Marea Mediterană. De asemenea detașamentele de aviație ale flotei ruse au fost dotate cu noi aeronave precum avioanele  Sukhoi Su-30SM.