Președintele Iohannis a transmis, de la Alba Iulia, un MESAJ EMOȚIONANT tuturor românilor

Președintele Iohannis a transmis, de la Alba Iulia, un MESAJ EMOȚIONANT tuturor românilor

Președintele României, Klaus Iohannis, participă sâmbătă la Alba Iulia, la evenimentele organizate de Ziua Națională a României. Cu acest prilej, domnia sa s-a adresat tuturor românilor.

Iohannis a declarat că noi avem obligația de a arăta generațiilor viitoare că suntem prin ceea ce facem continuatori destoinici ai proiectului Marii Uniri.

„Trăim împreună emoția de a ne afla în locul în care cum un secol, 1.228 de delegați, reprezenând toate straturile societății proclamau Unirea. Un destin modern și european- România. Noi, cei de azi, avem privilegiul de a fi moștenit rodul celui mai concret proiect. Este datoria și responsabilitatea noastră de a omagia trecutul și de a insufla generațiilor următoare idealurile reîncărcate cu noi semnificații. Sunt foarte bucuros să trăiesc momentele în mijlocul dumneavoastră”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a inaugurat Podul Unirii din Alba Iulia. In cursul dimineții, șeful statului a mers la Arcul de Triumf din București, pentru a participa la parada militară.

La sfârșitul evenimentului, președintele României a mers să îi salute pe spectatori.