Ea este pacienta care a făcut transplantul medular la Spitalul Universitar

Ea este pacienta care a făcut transplantul medular la Spitalul Universitar

Ieri a fost externată din Spitalul Universitar de Urgență București pacienta care a beneficiat de transplant medular. Pacientei i s-a făcut o autogrefă, adică transplant cu propriile celule stem.

„Am realizat un transplant autolog. Este o procedură care se realizează în anumite afecțiuni hematologice, ca o consolidare a răspunsului obținut prin tratamentul chimioterapic și în care se recoltează celulele stem înainte de a se face procedura de autotransplant. Celulele stem au fost recoltate din sângele periferic”, spune conferențiar universitar dr. Horia Bumbea, medicul coordonator al compartimentului de Transplant Medular. Doamna B.N., în vârstă de 41 de ani, din județul Teleorman, a fost diagnosticată în urmă cu doi ani cu mielom multiplu. Transplantul a decurs foarte.

Pacienta a fost internată la Spitalul Universitar de Urgență București pe 12 noiembrie, ea aflânduse în îngrijire medicală de doi ani. A făcut primul autotransplant la o altă unitate medicală de stat din Capitală și, ulterior, a fost urmărită de medicul curant de la SUUB. „Mă simt foarte bine acum, abia aștept să ajung acasă la familia mea. După acest transplant vreau să stau liniștită, nu o să mai merg la serviciu și am să mă răsfăț. Atât vreau. Pentru că acum sănătatea mea e cea mai importantă”, a spus doamna B.N. la externare.

 

Ne puteți urmări și pe Google News