Decizie CSM: PROCURORUL care a CONTESTAT-O pe KOVESI, mutat la Caraş-Severin

Decizie CSM: PROCURORUL care a CONTESTAT-O pe KOVESI, mutat la Caraş-Severin

CSM, Secția pentru procurori, a hotărât delegarea procurorului Doru Țuluș, de la Parchetul General, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș Severin, pentru o perioadă de șase luni. Țuluș a fost mutat de la DNA la Parchetul General, după ce Kovesi a cerut revocarea lui de la Direcție.

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât delegarea domnului Țuluș Doru Florin de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş Severin, pe o perioadă de 6 luni, începând cu data de 01.12.2018”, se arată în decizia de marți a Secției pentru procurori a CSM.

Doru Țuluș a fost mutat, de la DNA, la unitatea de la care a provenit, adică la Parchetul General, în anul 2017, după ce Laura Codruța Kovesi (procuror-șef DNA la acel moment) a cerut revocarea din funcție a lui "pentru existența unei suspiciuni rezonabile ca impartialitatea sa este afectata, avand in vedere ca a solutionat dosare penale in care era implicata o persoana cu care avea raporturi civile".

Lui Doru Ţuluş i s-a reproșat faptul că şi-a vândut drepturile litigioase asupra unor restanţe salariale către un om de afaceri - Mihai Rotaru. Ulterior, Rotaru a fost implicat într-unul dintre dosarele ANRP şi a fost trimis în judecată, alături de fostul lider al PDL Ioan Oltean.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tot atunci, Kovesi a cerut revocarea din funcția de la DNA și pentru Mihaiela Iorga, transmite Mediafax.