REVOLTĂTOR! Șobolanii au INVADAT o ȘCOALĂ din Craiova! Locuitorii în pericol de RABIE

REVOLTĂTOR! Șobolanii au INVADAT o ȘCOALĂ din Craiova! Locuitorii în pericol de RABIE

Șobolanii au luat cu asalt un cartier din Craiova. Speriați de rozătoare, fiecare și-a luat propriile măsuri de siguranță. Directorul unui liceu a adus un câine de vânătoare pentru a stârpi rozătoarele.

Directorul Liceului George Bibescu, pentru a-și apăra elevii de invazia șobolanilor, a pus otravă în curtea școlii și a adus un câine de vânătoare. "Noi cumpărăm din buzunarul propriu acele prăjiturele care le plac şobolanilor şi am reuşit să-i împuţinăm în curtea şcolii. În plus, mai avem şi un căţel care reuşeşte să prindă aproape săptămânal doi-trei", a spus profesorul Petre Cauc, directorul liceului.

Locuitorii cartierului Craiovița Nouă, spun că nu mai suportă situația Rozătoarele sunt peste tot. Pe lângă tomebroane, pe lângă mașini și unii intră chiar în blocuri. Localnicii au făcut nenumeroase sesizări către firma de salubrizare. Răspunul primit de aceștia este acela că deratizarea s-a efectuat conform standardelor, iar următoarea etapă va fi abia la începutul anului viitor.

Deorece nu s-a efectuat o deratizare eficientă, șobolanii se înmulțesc foarte repede. O femelă poate naște de 12 ani pe an cu câte cel puțin 10 ori. Micile rozătore într-o lună de la naștere se pot reproduce. Printre bolile transmise de aceștia se numără leptospiroza, rabie sau chiar ciumă.

Ne puteți urmări și pe Google News