ATENȚIE la peștele pe care-l consumați. Poate fi benefic dar și te poate băga în spital. Ce sortiment de pește TREBUIE OCOLIT

ATENȚIE la peștele pe care-l consumați. Poate fi benefic dar și te poate băga în spital. Ce sortiment de pește TREBUIE OCOLIT

Peştele este o sursă excelentă de proteine şi acizi graşi Omega 3, care au proprietatea de a reduce nivelul de colesterol, menţin inima sănătoasă şi ajută chiar şi la prevenirea depresiei

Însă, pe cât de sănătos poate fi, pe atât de periculos şi toxic se poate dovedi. Unele sortimente de peşte conţin cantităţi mari de mercur, care poate fi extrem de periculos. 

E ieftin, nu are oase şi nici nu prea are gust şi miros pregnant de peşte, iar românul este atras de prețul extrem de mic. Ce nu se știe este că acest tip de pește, Basa sau Pangasius, îți distruge sănătatea, potrivit www.antena3.ro

Peștii au un nivel ridicat de otrăvuri şi bacterii (arsenic, deşeuri/dejecții chimice), pentru că râul Mekong este unul dintre cele mai poluate râuri de pe planetă. Aici sunt crescuți peștii Pangasius, iar industriile dezvoltate de-a lungul râului aruncă substanţe chimice şi deşeuri industriale direct în el.

Carnea conține metale grele, clorat, izomeri, hexaclorbenzen și alți compuși nocivi. SUA a interzis importul de pește Basa din cauză că este o bombă biologică. Calitatea cărnii este foarte scăzută, peștele Basa nu conține nutrienți, nici uleiuri omega-3 sau alte substanțe nutritive esențiale, găsite în peștii naturali.

 

 

Ne puteți urmări și pe Google News