Atac terorist în timpul unei parade militare în Iran (VIDEO)

Atac terorist în timpul unei parade militare în Iran (VIDEO)

Mai multe persoane au fost ucise după ce atacatori necunoscuți au deschis focul în timpul unei parade militare care avea loc în orașul iranian Ahaz din sud-vestul acestei țări, a anunțat televiziunea de stat de la Teheran.

"În timpul paradei, mai mulți bărbați au început să tragă din spatele tribunei. Există mai multe persoane ucise și rănite", a declarat un corespondent al televiziunii de stat iraniene.

Agenția semi-oficială de știri Fars , care este apropiată de Gărzile Revoluționare iraniene, a anunțat faptul că  doi atacatori care au folosit o motocicletă și care purtau îmbrăcăminte în stil militar  au efectuat atacul.

Parada marchează începutul războiului Irano- Irakian, care a avut loc  între 1980 și 1988.

Ne puteți urmări și pe Google News

 Atacatorii au fost descriși drept  "bandiți Tafkiri", un termen folosit pentru a descrie militanții Islamici.

Televiziunea de stat a arătat imagini filmate  imediat după atacul terorist. În aceste imagini, paramedicii puteau fi văzuți ajutând răniți îmbrăcați în uniforme militare, căzuți la pământ. Alți membri ai forțelor de securitate puteau fi auziți cum strigau unii la ceilalți în timp ce se aflau în fața tribunei centrale.

Ahvaz este capitala provinciei Khuzestan, regiunea cea mai  bogată  în petrol din Iran. În această regiune trăiește o importantă minoritate arabă. Separatiști de origine arabă au atacat în trecut diverse obiective industriale legate de petrol.