Manda spune că SRI a INFORMAT despre POSIBILE VIOLENȚE la MITING

Manda spune că SRI a INFORMAT despre POSIBILE VIOLENȚE la MITING

La sfârșitul audierii directorului SRI, Eduard Hellvig, președintele comisiei de control parlamentar al SRI, Claudiu Manda, a făcut precizări despre intervenția jandarmilor la mitingul din 10 august.

Potrivit informațiilor pe care le-a oferit directorul SRI, Eduard Hellvig, a existat o informare a SRI despre posibilitatea ca la mitingul din 10 august din Piața Victoriei să existe posibile violențe.

„Din ce am înţeles, că vorbim de anchete ale instituţiilor de parchet şi nu putem detalia, am înţeles că una dintre informări viza posibilitatea ca la acest miting să escaladeze şi să apară violenţe. Prima notă trimisă către instituţii şi structuri în data de 9, după care au fost trimise şi în timp real. A fost un dialog permanent pe 10, 11 şi pentru recunoaşterea celor care au fost acolo”, a declarat Manda.

Acesta a mai precizat că un reprezentant al SRI s-a aflat în centrul de comanda al mitingului.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Au spus că au avut un reprezentant care a informat, că a existat o notă care a fost trimisă Jandarmeriei, şi înainte de eveniment şi după eveniment. Au vorbit cu persoane care au prejudiciat, au informat inclusiv DIICOT. Şi eu am primit o notă secretă în acest sens. Concluzia a fost este ca în perioada imediat următoare toate informările transmise beneficiarilor, inclusiv consilierul prezidenţial, să ne parvină şi nouă. Sigur că au fost informaţi că a existat acedt pericol de a excalada protestul şi să devină violent. A fost întrebat cu activiştii de la Rezist. Aici conducerea SRI nu a vrut să detalieze. Nici noi, nu ştim dacă intră în zona cercetării penale. Am convenit că dacă vorbim despre o finanţare străină a unei organizaţii care vrea dărâmarea Guvernului, rămâne să ne dea o informare concretă”, a mai declarat Manda.