PSD propune eliminarea unor avize ale ministerelor. "Se simplifică domeniul administrativ"

PSD propune eliminarea unor avize ale ministerelor. "Se simplifică domeniul administrativ"

În această toamnă, prin Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului, ar urma să se producă o importantă modificare în ceea ce priveşte simplificiarea în domeniul administrativ, prin eliminarea unor avize ale ministerelor, potrivit unui document discutat sâmbătă la şedinţa Consiliului Executiv al partidului de la Neptun. În textul aceluiaşi document se face referire şi la faptul că 100% din impozitul pe venit se transferă la bugetul administraţiei locale. Documentul vizează în special întârzierile nepermise survenite în construirea unor obiective importante, cum ar fi cel al autodstrăzii Bucureşti-Braşov.

"Introducerea e-mail-ului în corespondenţa oficială. Arhivarea corespondenţei şi documentelor în format electronic. Eliminarea avizelor obligatorii ale unor instituţii/ministere implicate într-un proiect de act normativ. Simplificarea obţinerii avizelor interne şi corespondenţei interinstituţionale. Corespondenţele electronice dintre instituţii vor avea aceeaşi importanţă ca cea scrisă şi vor constitui suport pentru orice proiect legislativ. Simplificarea procedurii transferului corespondenţei, sesizărilor de la o instituţie la alta". Toate aceste lucruri sunt prevăzute în textul unui document făcut public de PSD nu cu mult timp în urmă, potrivit mediafax.

Modificarea ar urma să fie făcută în această toamnă, prin Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului.

Modificări vor exista şi în ceea ce priveşte Codul Finanţelor Publice Locale. "Autorităţile locale pot elabora şi aproba strategii privind dezvoltarea economică, socială şi de mediu, în concordanţă cu proiecţiile bugetare locale multianuale. 100% din impozitul pe venit se transferă la bugetul administraţiei locale. Sistem de echilibrare bazat pe asigurarea sumei minime pe locuitor fiecărei unităţi administrativ-teritoriale. Compensarea între obligaţiile unităţii administrativ-teritoriale către un operator economic şi plăţile datorate de acesta drept impozite şi taxe locale. Stingerea obligaţiilor debitorului prin compensarea cu darea în plată a unor imobile (terenuri+clădiri)", se mai arată în documentul discutat în şedinţa PSD.