Cum a vrut organizația “Ungurii care se deșteaptă” să-i asasineze pe REGELE Ferdinand și pe Regina MARIA. Doi CONȚI închiși la DOFTANA

Cum a vrut organizația “Ungurii care se deșteaptă” să-i asasineze pe REGELE Ferdinand și pe Regina MARIA. Doi CONȚI închiși la DOFTANA

Reporterul I.N.Munteanu își continuă, în iarna lui 1933, documentarea prin închisoarea Doftana, însoțit de celebrul gigolo cu aptitudini de asasin Găetan, care a refuzat să stea la poză. Dar să-i dăm cuvântul lui Munteanu:

Ne întorserăm în grădina lui Găetan. Ne aștepta în tovărășia a doi conți: celebrul Al. Belmonth, care încercase să atenteze la viața suveranilor români, și contele Zoltan de Kovaci, condamnat pentru spionaj.

După pozare, contele Belmonth mă rugă să-i vizitez celula. Urcarăm un rând de trepte și

Timp de douăzeci de minute contele îmi povesti cum a fost ministru plenipotențiar al Ungariei, ambasador, detașat de afaceri și în fine la partea care mă interesa.

Ne puteți urmări și pe Google News
  • În 1922, organizația “Ungurii care se deșteaptă”, la care eu eram unul dintre principalii conducători, hotărî din nu știu ce motive “de stat” să omoare familia regală a României. Mi se dădu mie această însărcinare și cum atunci eram proprietar de grajduri, pătrunsei în România cu patru cai de curse și 32 kgr. ecrasită, instalându-mă la hotelul “Continental” din București. În urma mea trebuiau să vină cinci complici cu restul 36 kgr.

Ecrasită care urma ca, în ziua de 3 septembrie, la deschiderea curselor de la Băneasa , să fie puse sub tribună, astfel ca, prin explozie, să producă moartea Suveranilor.

Acești cinci complici însă au fost prinși cu două zile înainte la Oradia-Mare și, în aceiași seară, generalul Nicoleanu cu 16 agenți înarmați ca pentru războiu m-au arestat și pe mine la București. Am fost condamnat la 8 ani. Mai am 6 luni și termin. Atunci voiu merge în Anglia, unde am bani la diferite bănci și, de acolo, în Argentina, unde am o fiică măritată.

Cu asta contele își termină povestea și ieșii să fotografiez trei bandiți celebri pe care mi-i prezentă primul gardian. Erau Gherasim, Bungărzan și încă unul. Îi prinsei cu obiectivul fotografic, după care mă interesai de crima ce o ispășiau fiecare.

(În episodul următor veți citi poveștile celor trei bandiți)

...(citește mai departe pe evenimentulistoric.evz.ro)