Aşa ceva nu s-a mai pomenit! Statul american Iowa a fost lovit de 27 de tornade. Pagubele sunt imense

Aşa ceva nu s-a mai pomenit!  Statul american Iowa a fost lovit de 27 de tornade. Pagubele sunt imense

27 de tornade s-au abătut asupra câtorva comunităţi din statul american Iowa și au lăsat în urmă distrugeri greu de imaginat - acoperişuri luate de vânt, clădiri parţial puse la pământ, maşini ridicate de vârtejuri şi trântite de-a valma.

Au fost  27 de tornade care au rănit oameni, au distrus multe clădiri, au răsturnat vehiculele, întreupând orice legătură cu restul comunităţilor.  Vânturile s-au năpustit asupra a trei orașe Marshalltown, Pella și Bondurant.

"A fost rău", a declarat martorul Julie Owen la CNN. Reprezentantul statului, Mark Smith, a declarat că este posibil ca anumite părți ale regiunii să fie declarate  zone calamitate şi stare de urgenţă.  "Sunt case  fără ferestre, case fără acoperișuri", a declarat el pentru KCCI-TV. "Este o mizerie absolută."  El a adăugat că zidurile de cărămidă s-au prăbușit, iar  un spital a fost forțat să evacueze 40 de pacienți. Câteva persoane au ajuns la spital cu răni căpătate în timpul furtunilor, dar nu şi-a pierdut nimeni viaţa.

Turnul cu ceas al Palatului Justiţiei a fost rupt şi pus la pământ de vânt. Până şi spitalul şi sediul poliţiei au suferit daune importante. Autorităţile locale au declarat stare de urgenţă pentru a putea mobiliza mai rapid fondurile necesare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Alex Krull, meteorologul de serviciu din capitala statului Des Moines, a declarat că  prognozele nu au prezis tornadele. El a spus că au prezentat doar o mică șansă de furtuni puternice în timpul zilei.  "În această dimineață, nu s-ar părea că super-celulele tornadice erau posibile", a spus el, potrivit independent