Ciupercile fac victime: 2 morți și 35 de persoane intoxicate, într-o săptămână

Ciupercile fac victime: 2 morți și 35 de persoane intoxicate, într-o săptămână

În ultima săptămână, cazurile de intoxicație s-au înmulțit, așa cum spune o vorbă din bătrâni, ca ciupercile după ploaie.

Un bărbat din Iași și un al doilea din Hunedoara au murit după ce au mâncat ciuperci otrăvitoare culese din pădure, iar alte aproape 35 de persoane din cele două județe, dar și din Bistrița și Neamț, au ajuns la spital cu forme grave de intoxicație.

Medicii atrag atenția că multe din ciupercile comestibile pot fi confundate ușor cu ciuperci otrăvitoare de același gen din cauza similitudinilor.

„De aceea, recomandăm populaţiei să evite consumul de ciuperci culese din pădure şi să le prefere pe cele de crescătorie, pe care le găsesc în comerţ”, a declarat luni, pentru Agerpres, medicul şef al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, dr. Cecilia Birău.

Cel mai grav caz din Hunedoara a fost al unei familii din localitatea Geoagiu formată din patru persoane care au ajuns, toate, în stare gravă, la spital. Tatăl, în vărstă de 51 de ani, a decedat după ce fusese transferat la un spital din Timişoara, iar soţia sa este încă internată la spitalul din Deva. Cei doi copii ai familiei, unul de 16 ani şi altul de 22 de ani, au fost externaţi după ce starea lor de sănătate s-a ameliorat.

Ne puteți urmări și pe Google News