Acuzat de viol, şi-a dat chiloţii jos în faţa JUDECĂTORULUI pentru a-şi proba nevinovăţia! Ce credeţi că a urmat?

Acuzat de viol, şi-a dat chiloţii jos în faţa JUDECĂTORULUI pentru a-şi proba nevinovăţia! Ce credeţi că a urmat?

Era unica posibilitate a apărării unui bărbat acuzat de viol în Connecticut. În acest fel avocatul a explicat de ce clientul său şi-a dat chiloţii jos în sala unui tribunal.

Femeia susţine că el era responsabil de cele întâmplate şi că l-a identificat pe Desmond James în 2014, după ce a văzut o fotografie a sa la ştiri. Descrisese un bărbat de culoare care se pare că avea penisul întrupat ca dintr-un alt corp, mult mai puţin negru decât restul corpului. Dar, potrivit lui Todd Bussert, care-l apăra pe acuzat, organul reproductiv al clientului său nu semănă nici pe departe cu cel descris de victimă.

Strategia apărării era aceea de a prezenta în sala de judecată fotografiile făcute de James pentru a-şi proba nevinovăţia. Păcat că - a relatat avocatul pentru Washington Post - în una din imagini flashul a alterat ''subiectul'' dezbaterii, făcându-l pe avocat să ceară judecătorului de a prezenta o probă de alt tip. O mărturie în carne şi oase, ca să spunem aşa.

Problema dificilă, la acel punct, a fost să convingă clientul, evident reticent la propunere. La reluarea procesului, James s-a prezentat în faţa juraţilor, după ce avocaţii au avertizat membrii respectivi de ceea ce se va întâmpla şi... şi-a dat jos chiloţii. A fost suficientă ''demonstraţia'' pentru ca Curtea să dea dreptate omului. Achitat? Da, dar pentru acest caz. Fiindcă James ispăşeşte o condamnare de 65 de ani pentru a fi violat o fetiţă de 10 ani, titrează independent.co.uk

Ne puteți urmări și pe Google News