Misterul „PODULUI CÂINILOR SINUCIGAŞI” din Scoţia. 600 de câini s-au aruncat fără motiv, în gol, din ACELAŞI LOC

Misterul „PODULUI CÂINILOR SINUCIGAŞI” din Scoţia. 600 de câini s-au aruncat fără motiv, în gol, din ACELAŞI LOC

În Scoţia există un pod învăluit în mister, nu numai în ceaţă. Overtoun Bridge se află din 1895 pe drumul de acces spre Milton, lângă Dumbarton, dar e cunoscut nu atât pentru frumuseţea sa arhitecturală, cât pentru faima sa tristă. Din anii '50 are reputaţia de a fi locul ales de multe animale pentru a se arunca în gol, câştigându-şi astfel numele de Podul câinilor sinucigaşi.

Inexplicabil, sute de câini s-au aruncat în gol, toţi de pe acelaşi punct al podului, făcând un salt de mai mult de 16 m şi lovindu-se dur de pietrele de dedesubt. Bineînţeles că aceşti câini nu aveau gândul sinuciderii, nu-şi căutau moartea, dar până astăzi nu s-a descoperit motivul exact care i-a indus să sară dincolo de balustradă.

Unii martori povestesc că aceşti câini urmează un soi de ''ritual'' înainte de a se arunca, care constă în a rămâne blocaţi câteva secunde în mijlocul podului pentru a se arunca apoi peste parapetul înalt de un metru, mereu din acelaşi loc. Unii spun că e vorba mai ales de câinii cu botul lung, în special Golden Retriever, Collie şi Labrador, care sunt cel mai atraşi de săritură.

Pe pod au fost făcute anumite studii, cu rezultate care de care mai fanteziste, de la magnetism la ultrasunete. Dar motivaţia cea mai plauzibilă constă în miros. Doctorul David Sands, psiholog pentru câini, a examinat toţi factorii prezenţi de la faţa locului şi a concluzionat că acei câini, atraşi de mirosul urinei de vizon mascul, se aruncă inconştienţi în urmărirea lui. De aceeaşi părere este şi prof. Peter Neville de la Ohio University. Un vânător local, John Toyce, spune, însă, că în zona aceea n-a văzut vreodată vizoni.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nu există un număr precis de câini sinucigaşi de pe Overtoun Bridge. Dar în 50 de ani se bănuieşte că au fost peste 600 şi că doar puţini au supravieţuit, suferind răni foarte grave. Inutil de spus că fenomenul a făcut ca imaginaţia scoţienilor să zboare, mulţi dintre ei consideră Overtoun Bridge un loc de trecere spre lumea cealaltă, iar câinii erau ''invitaţi'' să sară de către spiritele rămase prizoniere. Oricare ar fi motivaţia reală, locuitorii din Milton au hotărât să pună un înscris cu avertizarea: ''Pod periculos. Sunteţi rugaţi să aplicaţi zgardă câinilor dvs.'', încercând astfel să limiteze inexplicabilele tragedii.

Sursa foto:lastampa.it