ANUNȚ CRUCIAL despre pilonul II de PENSII. Premierul Dăncilă a DECIS. Ce se va întâmpla cu BANII românilor

ANUNȚ CRUCIAL despre pilonul II de PENSII. Premierul Dăncilă a DECIS. Ce se va întâmpla cu BANII românilor

Premierul Viorica Dăncilă spune că se va renunța la Pilonul II de pensii, dar se vor face analize dacă acesta va fi opțional sau nu.

„Este o propunere a Comisie Naționale de Prognoză, o comisie pe care noi nu o agreăm și nu am agreat-o. Acest lucru este demonstrat și prin faptul că nu a fost o hotărâre de guvern care să facă referire la acest aspect. Cu siguranță, acea hotărâre nu va fi agreată de Guvernul României. 

Exclud faptul că am putea desființa Pilonul II de pensii, dar faptul că vom face analize, că vom vedea dacă este bine să avem o opțiune pentru Pilonul I sau Pilonul II de pensii din partea cetățenilor, acest lucrul îl vom prezenta populației, dar nu vom desființa Pilonul II de pensii. Va fi o analiză care se va face la Ministerul Muncii, nu am date acum, deci nu vă pot spune. Ceea ce vă pot spune este că nu se desființează Pilonul II de pensii”, a explicat luni premierul Viorica Dăncilă. 

Reamintim că Liviu Dragnea a promis că guvernul nu are în vedere desființarea Pilonului II de pensii, dar a admis că este posibilă o suspendare temporară a contribuțiilor pentru evaluarea sistemului cu posibilitatea ca oamenii să opteze dacă mai este profitabil să rămână în Pilonul II sau trec doar pe Pilonul I.