Dăncilă face declarații din Israel: „Nu există suficientă susținere”

Dăncilă face declarații din Israel: „Nu există suficientă susținere”

Viorica Dăncilă a declarat joi, în Israel, că doreşte își dorește ca mutarea la Ierusalim a ambasadei României, dar nu dispune de suficient sprijin în acest sens.

„Purtăm consultări pe acest subiect cu toate instituţiile din România.Este dorinţa noastră, dar din nefericire nu dispunem de susţinerea tuturor părţilor, aşa cum am dori”, a spus Dăncilă cu ocazia unei întâlniri la Ierusalim cu preşedintele Israelului, Reuven Rivlin.  

Miercuri, după ce s-a întâlnit cu Dăncilă, premierul israelian, Benjamin Netanyahu, şi-a exprimat „aprecierea pentru aprobarea de către guvernul român a unui proiect de decizie care iniţiază mutarea ambasadei la Ierusalim”.

Premierul României, Viorica Dăncilă, a ajuns miercuri în Statul Israel „la invitația prim-ministrului Statului Israel, Benjamin Netanyahu”. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Premierul român a exprimat satisfacție pentru interesul acordat de partea israeliană la propunerea părții române privind încheierea unui parteneriat România-Israel în domeniul noilor tehnologii, care va permite elaborarea de proiecte comune în principalele domenii ale acestuia, respectiv cercetare, sănătate, telemedicina, inovație antreprenorială pentru domenii high-tech și care va stimula interesul reciproc al comunităților de afaceri din cele două țări. In acest context, au fost abordate si aspecte privind cooperarea in domeniul militar, strategic si al securitatii cibernetice.