Vladimir Putin a DECIS ÎN LEGĂTURĂ cu cei 13 ruși puși sub acuzare în SUA: NU îi vom EXTRĂDA NICIODATĂ

Vladimir Putin a DECIS ÎN LEGĂTURĂ cu cei 13 ruși puși sub acuzare în SUA: NU îi vom EXTRĂDA NICIODATĂ

Potrivit NBC, Rusia nu îi va extrăda NICIODATĂ pe cei 13 cetăţeni puşi sub acuzare luna trecută de procurorul special Robert Mueller pentru că s-ar fi amestecat în 2016 în alegerile din SUA, a declarat Vladimir Putin.

"Nu putem răspunde la această cerere dacă cei 13 acuzaţi de SUA nu încalcă legile rusești", a declarat liderul rus lui  Megyn Kelly de la NBC.

La jumătatea lunii februarie, Departamentul de Justiție al SUA a acuzat 13 persoane fizice ruse și trei firme de presupusele interferențe în procesul electoral din SUA. Ei au fost acuzați de "sprijinirea campaniei prezidențiale a candidatului de atunci Donald J. Trump și de dezonorarea lui Hillary Clinton".

"Trebuie să văd mai întâi ce au făcut", a spus Putin. "Daţi-ne un document, daţi-ne o dovadă oficială", a subliniat liderul Kremlinului. "Noi, Rusia, nu putem acuza pe nimeni dacă nu a încălcat legea rusă".

Ne puteți urmări și pe Google News

"Acest lucru trebuie să treacă prin canale oficiale, nu prin presă sau prin cereri în Congresul Statelor Unite", a menționat Putin.

În timp ce subiectul amestecării Rusiei în procesele democratice ale SUA nu pare să se diminueze, până acum nu au fost prezentate dovezi solide. Oficialii Kremlinului au negat în mod repetat acuzațiile, notează .rt.com.

Răspunsul lui Putin arată cât de puţine şanse există ca cei 13 să apară vreodată în faţa unui judecător din SUA pentru a răspunde la acuzaţia ca au desfăşurat o operaţiune masivă, secretă, de trolling şi transmitere de mesaje denigratoare  pe reţelele sociale împotriva lui Hillary Clinton.

“Niciodată. Rusia nu îşi extradează cetăţenii către nimeni”, a replicat tăios Vladimir Putin.